YURTDIŞI BEDELLİ ASKERLİK İÇİN KOMİSYONDAN ORTAK DEKLARASYON

Gündem 29.05.2019 - 17:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YURTDIŞI BEDELLİ ASKERLİK İÇİN KOMİSYONDAN ORTAK DEKLARASYON

Milli Savunma Bakanlığınca güncellenen yeni askerlik sisteminin ardından “Burdur’daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının Yurt Dışı Döviz Bedelli Askerlik Tasarrufunda Kullanılması” hakkında deklarasyon yayınlandı.
Milli Savunma Bakanlığınca güncellenen yeni askerlik sisteminin ardından “Burdur’daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının Yurt Dışı Döviz Bedelli Askerlik Tasarrufunda Kullanılması” hakkında deklarasyon yayınlandı. Sayın Burdur Milletvekillerimizin de desteğiyle Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlere gönderilen; BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Ö. Faruk Gündüzalp, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, KÖYKOOP Birlik Başkanı Yakup Yıldız, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Burdur Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Burdur Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan Vurgun ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’in ortak imzasıyla yayınlanan açıklamanın tam metni şöyle: “Burdur ili; merkez dahil 11 ilçeden oluşan ve 2018 yılı verilerine göre 113.077 şehir merkezli, 269.926 toplam nüfusa sahip bir ildir. Coğrafi konum itibarı ile ilçelerimiz, kendilerine yakın olan Antalya, Isparta, Denizli iller ile ticari ilişkilerini sürdürmekte, bürokratik bir maruzat olmadıkça merkeze gelmeyi tercih etmemektedir. İlimizle direkt ilişkisi bulunan 3.281 nüfuslu Kemer ilçemizdir. İl ekonomisi tarım, hayvancılık, doğaltaş, madencilik, mermercilik üzerine ağırlık kazanmaktadır. Binbaşı Maruf Kışlası; 3. Piyade Eğitim Tugayı, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı 2.050.000 metrekarelik bir alana sahip olup, içerisinde 5.000 kişilik yemekhanesi bulunan ve 200’ü aşkın binası ile 1980 yılından 2011 yılına kadar 353.400 yurt dışı döviz bedelli askere ev sahipliği yapmıştır. Bu rakam ziyaretçileri ile birlikte 530.000 kişiyi bulduğu için ilimiz açısından oldukça önemli bir rakamdır. Yurt dışı döviz bedelli askerliğin kaldırılması ile şehir esnafı ciddi manada kan kaybetmiş, gelirini askerlikten kazanan birçok işyeri ya kapanmış ya da kıt kanaat işlerini devam ettirir hale gelmiştir. Sonuç olarak: 1980 yılından 2011 yılına kadar 353.400 bedelli askerimize ev sahipliği yapmış 2.050.000 metrekarelik alanı, 5.000 kişilik yemekhanesi ve 200’ü aşkın binası ile halen askeri faaliyetlerine devam eden 3. Piyade Eğitim Tugayı, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının yeni dönem yurt dışı döviz bedelli askerlik hizmetinde değerlendirilmesi için gereğini Burdur Sivil Toplum Kuruluşları olarak yüksek müsaadelerinize arz ediyoruz”
Milli Savunma Bakanlığınca güncellenen yeni askerlik sisteminin ardından “Burdur’daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının Yurt Dışı Döviz Bedelli Askerlik Tasarrufunda Kullanılması” hakkında deklarasyon yayınlandı.

Milli Savunma Bakanlığınca güncellenen yeni askerlik sisteminin ardından “Burdur’daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının Yurt Dışı Döviz Bedelli Askerlik Tasarrufunda Kullanılması” hakkında deklarasyon yayınlandı.

Sayın Burdur Milletvekillerimizin de desteğiyle Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlere gönderilen; BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Ö. Faruk Gündüzalp, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, KÖYKOOP Birlik Başkanı Yakup Yıldız, Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Burdur Esnaf Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Burdur Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan Vurgun ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’in ortak imzasıyla yayınlanan açıklamanın tam metni şöyle:

“Burdur ili; merkez dahil 11 ilçeden oluşan ve 2018 yılı verilerine göre 113.077 şehir merkezli, 269.926 toplam nüfusa sahip bir ildir. Coğrafi konum itibarı ile ilçelerimiz, kendilerine yakın olan Antalya, Isparta, Denizli iller ile ticari ilişkilerini sürdürmekte, bürokratik bir maruzat olmadıkça merkeze gelmeyi tercih etmemektedir. İlimizle direkt ilişkisi bulunan 3.281 nüfuslu Kemer ilçemizdir. İl ekonomisi tarım, hayvancılık, doğaltaş, madencilik, mermercilik üzerine ağırlık kazanmaktadır.

Binbaşı Maruf Kışlası; 3. Piyade Eğitim Tugayı, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı 2.050.000 metrekarelik bir alana sahip olup, içerisinde 5.000 kişilik yemekhanesi bulunan ve 200’ü aşkın binası ile 1980 yılından 2011 yılına kadar 353.400 yurt dışı döviz bedelli askere ev sahipliği yapmıştır. Bu rakam ziyaretçileri ile birlikte 530.000 kişiyi bulduğu için ilimiz açısından oldukça önemli bir rakamdır. Yurt dışı döviz bedelli askerliğin kaldırılması ile şehir esnafı ciddi manada kan kaybetmiş, gelirini askerlikten kazanan birçok işyeri ya kapanmış ya da kıt kanaat işlerini devam ettirir hale gelmiştir.

Sonuç olarak: 1980 yılından 2011 yılına kadar 353.400 bedelli askerimize ev sahipliği yapmış 2.050.000 metrekarelik alanı, 5.000 kişilik yemekhanesi ve 200’ü aşkın binası ile halen askeri faaliyetlerine devam eden 3. Piyade Eğitim Tugayı, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının yeni dönem yurt dışı döviz bedelli askerlik hizmetinde değerlendirilmesi için gereğini Burdur Sivil Toplum Kuruluşları olarak yüksek müsaadelerinize arz ediyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.