YEŞİLOVA’DA “DİKKATLER” DAĞDAN GÖLE İNDİ

Turizm (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2018 - 12:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YEŞİLOVA’DA “DİKKATLER” DAĞDAN GÖLE İNDİ

Son dönemde Burdur medyasında yer alan Salda Gölü’ndeki kirlilik haberleri dikkatleri Salda Kayak Merkezinden Yeşilova’daki kirliliğe yöneltti.
Burdur’un önemli turizm potansiyelleri arasında yer alan Salda Kayak Merkezi son dönemde Salda Gölündeki çöplerin zamanında toplanıp toplanmaması haberlerinin gölgesinde kalarak tanıtım anlamında olumsuz izlenimler oluşturdu. Bilindiği üzere Türkiye’nin yegane güzellikleri arasında yer alan hem göl hem de kar manzaralı özelliği bulunan Salda Kayak Merkezi bölgedeki Davraz ve Saklı Kent Kış Tesislerini geride bırakacak potansiyele sahipti. Kar yağışlarının etkili olmaması, Salda Kayak Merkezinde karın birikmemesine ek olarak Yeşilova Belediye’sinin binlerce kişinin ziyaret ettiği bölgelerdeki çöp konteynırlarının zamanında boşaltılamaması nedeniyle yapılan haberler Salda Gölüne olumsuz açıdan bakılmasına vesile oldu. Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur geçen ay katıldıkları toplantıda Burdur’un tanıtım projelerine ihtiyacı olduğunu Yeşilova gibi destinasyonu yüksek bir havzada veya Burdur’un genelinde olumsuz bir durum oluştuğu için öncelikle birim amirleri ve yöneticilerle görüşülmesi gerektiğini vurgulamışlardı. Özçelik ve uğur turizm açısından atağa kalkacak Burdur’un haberlerinin yapılırken bardağın dolu tarafına bakılması gerektiğine dikkat çekmişlerdi. Burdur Valisi Hasan Şıldak görevine başlar başlamaz Kibyra ve Sagalassos’u ziyareti bunun dışında şehit aileleri ve  İnsuyu havzasındaki fasulye üreticileri ziyaretiyle Burdur’un dinamizmini ateşlemeye çalışmış; Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de su jeti yarışması, basketbol turnuvası ve yağlı güreş müsabakalarıyla Burdur’un güzelliklerini vitrine taşımıştı.
Son dönemde Burdur medyasında yer alan Salda Gölü’ndeki kirlilik haberleri dikkatleri Salda Kayak Merkezinden Yeşilova’daki kirliliğe yöneltti.

Burdur’un önemli turizm potansiyelleri arasında yer alan Salda Kayak Merkezi son dönemde Salda Gölündeki çöplerin zamanında toplanıp toplanmaması haberlerinin gölgesinde kalarak tanıtım anlamında olumsuz izlenimler oluşturdu. Bilindiği üzere Türkiye’nin yegane güzellikleri arasında yer alan hem göl hem de kar manzaralı özelliği bulunan Salda Kayak Merkezi bölgedeki Davraz ve Saklı Kent Kış Tesislerini geride bırakacak potansiyele sahipti. Kar yağışlarının etkili olmaması, Salda Kayak Merkezinde karın birikmemesine ek olarak Yeşilova Belediye’sinin binlerce kişinin ziyaret ettiği bölgelerdeki çöp konteynırlarının zamanında boşaltılamaması nedeniyle yapılan haberler Salda Gölüne olumsuz açıdan bakılmasına vesile oldu.

Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur geçen ay katıldıkları toplantıda Burdur’un tanıtım projelerine ihtiyacı olduğunu Yeşilova gibi destinasyonu yüksek bir havzada veya Burdur’un genelinde olumsuz bir durum oluştuğu için öncelikle birim amirleri ve yöneticilerle görüşülmesi gerektiğini vurgulamışlardı. Özçelik ve uğur turizm açısından atağa kalkacak Burdur’un haberlerinin yapılırken bardağın dolu tarafına bakılması gerektiğine dikkat çekmişlerdi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak görevine başlar başlamaz Kibyra ve Sagalassos’u ziyareti bunun dışında şehit aileleri ve  İnsuyu havzasındaki fasulye üreticileri ziyaretiyle Burdur’un dinamizmini ateşlemeye çalışmış; Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de su jeti yarışması, basketbol turnuvası ve yağlı güreş müsabakalarıyla Burdur’un güzelliklerini vitrine taşımıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.