ULU ÇINAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Kültür 29.05.2018 - 09:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ULU ÇINAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Burdur Ağlasun'daki tarihi çınar misafirlerini bekliyor
Kültür Bakanlığı Gayri Menkul Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1971’de tescillenen “anıt ağaç” 11 metrelik gövde, 16 metrelik kök kısmı çevresiyle ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gölgesinde özellikle yaşlıların oturup çaylarını yudumladığı ve turistlerin fotoğrafını çektiği çınar ağacı Ağlasun’un simgeleri arasında Ağlasun’un merkezinde ilçenin simgesi haline gelmiş asırlık bir Çınar yer alır. Ağlasunlular, yüzyılların sessiz tanığı olan “Anıt Çınar” ile haklı olarak gurur duyar. Gölgesinde dinlenmesi çok keyifli olan anıt ağacın yaşının 1000 yıldan fazla olduğu tahmin edilmektedir.   Özellikle yaz aylarında üniversite öğrencilerinin memleketlerine geri dönmesinden sonra yaz sıcaklarından kaçan Antalyalı yazlıkçıların geldiği Ağlasun’da ulu çınar herkesin buluşma noktası oluyor. Şehir dışından Sagalassos ‘u ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olan çınar, gelen misafirler çınar altında çay içmeden gitmiyorlar. Doğanın bütün renklerinin yer aldığı Ağlasun gelen tüm misafirleri büyülüyor. Belediye başkanı Aydın Kaplan: “İlçemiz doğanın tüm renklerini ve güzelliklerini taşıyor, insanımızda aynı Anadolu insanın misafirperverliğini ve sıcaklığı mevcut. Gelen tüm misafirlerimiz çok mutlu kalıyor. En büyük avantajımız dış göç almamamız buda bizim doğa ve kültür olarak bakir kalmamızı sağlıyor. İlçemizde 12 ay yoğun geçiyor kış aylarında MAKÜ’lü öğrenci arkadaşları misafir ediyoruz yazın ise yayla turizmi kapsamında Antalya’dan gelen misafirleri ağırlıyoruz” dedi. (ağlasunhaber.com)
Burdur Ağlasun'daki tarihi çınar misafirlerini bekliyor

Kültür Bakanlığı Gayri Menkul Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 1971’de tescillenen “anıt ağaç” 11 metrelik gövde, 16 metrelik kök kısmı çevresiyle ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gölgesinde özellikle yaşlıların oturup çaylarını yudumladığı ve turistlerin fotoğrafını çektiği çınar ağacı Ağlasun’un simgeleri arasında Ağlasun’un merkezinde ilçenin simgesi haline gelmiş asırlık bir Çınar yer alır. Ağlasunlular, yüzyılların sessiz tanığı olan “Anıt Çınar” ile haklı olarak gurur duyar. Gölgesinde dinlenmesi çok keyifli olan anıt ağacın yaşının 1000 yıldan fazla olduğu tahmin edilmektedir.

 

Özellikle yaz aylarında üniversite öğrencilerinin memleketlerine geri dönmesinden sonra yaz sıcaklarından kaçan Antalyalı yazlıkçıların geldiği Ağlasun’da ulu çınar herkesin buluşma noktası oluyor.

Şehir dışından Sagalassos ‘u ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olan çınar, gelen misafirler çınar altında çay içmeden gitmiyorlar. Doğanın bütün renklerinin yer aldığı Ağlasun gelen tüm misafirleri büyülüyor.

Belediye başkanı Aydın Kaplan: “İlçemiz doğanın tüm renklerini ve güzelliklerini taşıyor, insanımızda aynı Anadolu insanın misafirperverliğini ve sıcaklığı mevcut. Gelen tüm misafirlerimiz çok mutlu kalıyor. En büyük avantajımız dış göç almamamız buda bizim doğa ve kültür olarak bakir kalmamızı sağlıyor. İlçemizde 12 ay yoğun geçiyor kış aylarında MAKÜ’lü öğrenci arkadaşları misafir ediyoruz yazın ise yayla turizmi kapsamında Antalya’dan gelen misafirleri ağırlıyoruz” dedi. (ağlasunhaber.com)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.