ÜCRETSİZ PLAJ KİRLENİYOR

Yaşam 31.07.2018 - 11:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÜCRETSİZ PLAJ KİRLENİYOR

Antalya’daki Kadınlar Plajı kirleniyor.
  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden birisi olan Kadınlar Plajı 4 yıldır evde çocuğuna bakmak istemeyip hem sahilde vakit geçirip hem de çocuğunu serbest bakan kadınların buluşma noktası oldu. Antalya’nın neresinde ikamet ederse etsin kadınlar çocuklarıyla birlikte ring hattı otobüsleriyle Kadınlar Plajına geliyor sabahtan akşama kadar vakit geçiriyor.   DENİZ SUYU ÇOK KİRLENİYOR Plaja çocuklarıyla gelen, çocuklarını serbest bırakan kadınlar deniz suyunun ve kumsalın kirlenmesine de vesile oluyor. Denizi ve kumsalı yeterince temiz kullanmayan kadınlar ve çocukları katı atık ve evsel atıkların yanı sıra tuvalet ihtiyaçları için de Kadınlar Plajı hor kullanıyor.   PLAJ KADINLAR İÇİN BİR HİZMET AMA Antalya Büyükşehir Belediyesinin vatandaşa hizmetlerinden birisi olan Kadınlar Plajı ev hanımları veya akşamları- hafta sonları vakit geçirmek isteyen çalışan kadınlar için, akşamları da tüm vatandaşlar için  bir şans olmasıyla birlikte bu hizmetin verimli kullanılmaması, amacı dışında kullanılması, temizliğe dikkat edilmemesi hem deniz suyunu hem de kumsalı gözle görülür ölçüde kirletiyor.       PLAJIN ÖZELLİKLERİ NELER? İşletmeci tarafından yapılan açıklamada plajın şu özellikleri belirtiliyor: “Antalya- Kemer yolunda Sarısu mevkiinde 77 dönüm üzerine kurulu 400 metre sahili olan, içerisinde kadınların her türlü ihtiyacına cevap veren Türkiye’nin ilk ve tek kadın yaşam alanıdır. Kadınlar plajında Güvenlik Görevlileri, Cankurtaranlar ve Temizlik Görevlileri hizmet vermektedir. Yaz döneminde saat 08:00-18:00 arası kadınlarımıza, saat 18:00`den sonra ise tüm halkımıza hizmet vermekte. Kış dönemin de ise saat 08:00 den itibaren herkese açıktır.   Plaj kıyafetleri (Mayo, Bikini ve Haşama) harici kıyafetlerle deniz ve plaj kullanımı yapılmamaktadır. 9 yaş üzeri erkek çocuk kabul edilmemektedir. Alan içerisinde SPA Merkezi (Hamam, Sauna, Buhar Banyosu, Masaj, Kuaför) Cafe, Pastane, Balık ve Et Restoranı, Kır Bahçesi, Pide Fırını, Butik, ASMEK El Emeği ürünleri yer almaktadır. İşletmede yaz sezonu boyunca, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri spor eğitmenleri eşliğinde aerobik ve zumba çalışması yapılmakla birlikte İşletme Yazın ve Kışın hizmet vermektedir. Kadınlar plajı piknik alanı olmadığı için, alan içerisine dışarıdan Tencere Yemeği, Kızartma, Kısır ve benzeri yiyecekler ile Karpuz, Kavun gibi meyveler getirilmemesi önemlidir. Aperatif yiyecekler (Sandwich, Ekmek Arası Yiyecekler, Bisküvi ve benzeri) ve 1,5 litreye kadar içecekler kabul edilmektedir. Tüm alan içerisinde Piknik ve Mangal yapılması yasaktır. Alanda Spor Aletleri, Masa Tenisi, Plaj Voleybolu, Basketbol Sahası, Kum Banyosu, Çocuk Oyun Parkı, Engelli Çocuk Parkı üniteleri mevcuttur. Engelli vatandaşlarımız için yürüyüş yolu ve denize giriş imkânı bulunmaktadır.”
Antalya’daki Kadınlar Plajı kirleniyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden birisi olan Kadınlar Plajı 4 yıldır evde çocuğuna bakmak istemeyip hem sahilde vakit geçirip hem de çocuğunu serbest bakan kadınların buluşma noktası oldu. Antalya’nın neresinde ikamet ederse etsin kadınlar çocuklarıyla birlikte ring hattı otobüsleriyle Kadınlar Plajına geliyor sabahtan akşama kadar vakit geçiriyor.

 

DENİZ SUYU ÇOK KİRLENİYOR

Plaja çocuklarıyla gelen, çocuklarını serbest bırakan kadınlar deniz suyunun ve kumsalın kirlenmesine de vesile oluyor. Denizi ve kumsalı yeterince temiz kullanmayan kadınlar ve çocukları katı atık ve evsel atıkların yanı sıra tuvalet ihtiyaçları için de Kadınlar Plajı hor kullanıyor.

 

PLAJ KADINLAR İÇİN BİR HİZMET AMA

Antalya Büyükşehir Belediyesinin vatandaşa hizmetlerinden birisi olan Kadınlar Plajı ev hanımları veya akşamları- hafta sonları vakit geçirmek isteyen çalışan kadınlar için, akşamları da tüm vatandaşlar için  bir şans olmasıyla birlikte bu hizmetin verimli kullanılmaması, amacı dışında kullanılması, temizliğe dikkat edilmemesi hem deniz suyunu hem de kumsalı gözle görülür ölçüde kirletiyor.

 

 

 

PLAJIN ÖZELLİKLERİ NELER?

İşletmeci tarafından yapılan açıklamada plajın şu özellikleri belirtiliyor: “Antalya- Kemer yolunda Sarısu mevkiinde 77 dönüm üzerine kurulu 400 metre sahili olan, içerisinde kadınların her türlü ihtiyacına cevap veren Türkiye’nin ilk ve tek kadın yaşam alanıdır. Kadınlar plajında Güvenlik Görevlileri, Cankurtaranlar ve Temizlik Görevlileri hizmet vermektedir. Yaz döneminde saat 08:00-18:00 arası kadınlarımıza, saat 18:00`den sonra ise tüm halkımıza hizmet vermekte. Kış dönemin de ise saat 08:00 den itibaren herkese açıktır.

 

Plaj kıyafetleri (Mayo, Bikini ve Haşama) harici kıyafetlerle deniz ve plaj kullanımı yapılmamaktadır. 9 yaş üzeri erkek çocuk kabul edilmemektedir. Alan içerisinde SPA Merkezi (Hamam, Sauna, Buhar Banyosu, Masaj, Kuaför) Cafe, Pastane, Balık ve Et Restoranı, Kır Bahçesi, Pide Fırını, Butik, ASMEK El Emeği ürünleri yer almaktadır. İşletmede yaz sezonu boyunca, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri spor eğitmenleri eşliğinde aerobik ve zumba çalışması yapılmakla birlikte İşletme Yazın ve Kışın hizmet vermektedir.

Kadınlar plajı piknik alanı olmadığı için, alan içerisine dışarıdan Tencere Yemeği, Kızartma, Kısır ve benzeri yiyecekler ile Karpuz, Kavun gibi meyveler getirilmemesi önemlidir. Aperatif yiyecekler (Sandwich, Ekmek Arası Yiyecekler, Bisküvi ve benzeri) ve 1,5 litreye kadar içecekler kabul edilmektedir. Tüm alan içerisinde Piknik ve Mangal yapılması yasaktır.

Alanda Spor Aletleri, Masa Tenisi, Plaj Voleybolu, Basketbol Sahası, Kum Banyosu, Çocuk Oyun Parkı, Engelli Çocuk Parkı üniteleri mevcuttur. Engelli vatandaşlarımız için yürüyüş yolu ve denize giriş imkânı bulunmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.