TÜRKÇE SEVDALILARINDAN REKTÖR KORKMAZ’A ZİYARET

Eğitim 17.07.2018 - 10:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TÜRKÇE SEVDALILARINDAN REKTÖR KORKMAZ’A ZİYARET

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü’nde eğitim gören 17 yabancı uyruklu öğrenciyi ağırladı.
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Programı çerçevesinde Burdur’a gelen yabancı uyruklu  öğrenciler MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ı ziyaret ettiler. Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE’nin de hazır bulunduğu ziyarette, yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye ve Türkçeye aşık olduklarını ve Türk kültürünü yerinde öğrenebilmek adına böyle bir programa dahil olduklarını vurguladılar. Burdur’a geldikleri ilk andan itibaren kendilerini evlerindeymiş gibi htiren ve çok yakın ilgi, alaka ve Türk misafirperverliğini görmelerine vesile olan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a çok teşekkür ettiler. Ziyarette Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hatice ÜNLÜ program hakkında bilgiler verdi. ÜNLÜ, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Programı çerçevesinde 1 ay boyunca Türkiye’de kalacak olan öğrencilerin 3 hafta Burdur’da 1 hafta da İstanbul’da eğitim alacaklarını aktardı. Bu yıl 118 ülkeden bin öğrencinin bu programa dahil olduğunu söyleyen ÜNLÜ; “Yapmış olduğumuz bu programla Türkçeyi pratik olarak yerinde Türkiye’de öğrenecekler. Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bizler bu programla ülkeler arasında köprüler kuruyoruz. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin değerlerini ve kültürünü anlatacak, kültür elçilerimiz olacaklar” dedi. Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu öğrencilerini MAKÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ da; “Türkiye gönül coğrafyası büyük bir ülke. Bu coğrafyadaki insanların Türkiye ile ilgili düşüncelerini, ümitlerini, kaygılarını çok değil daha 2 yıl önce 15 Temmuz’da gördük. O meşum gecede burada bulunan ve sadece buradaki değil, tüm dünyada Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumdan hemen kurtulabilmesi için aynı Türkiye’de olduğu gibi sokaklara döküldüklerine ve sabahlara kadar bizlere dua ettiklerine şahit olduk. İşte böylesine Türkiye ve Türkçe sevdalısı kardeşlerimizi vatanı olarak gördükleri ülkemizde ve Burdur’da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz.  Sizler ülkeler arası yapılan bu tarz programlarla hem o ülkenin dilini hem de kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyorsunuz. Yaşadığımız coğrafyanın daha müreffeh, daha zengin ve daha güçlü olabilmesi için çok çalışmamız gerekiyor. Sizlere hayranlık duyuyorum. Bir medeniyeti yeniden inşa edebilmek için sizlere ihtiyacımız var” dedi. Ziyaret sonrası öğrencilere hediye takdim eden Rektör KORKMAZ, öğrencilerin Türk Kültürünü daha yakından tanımaları ve Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü’nde eğitim gören 17 yabancı uyruklu öğrenciyi ağırladı.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Programı çerçevesinde Burdur’a gelen yabancı uyruklu  öğrenciler MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ’ı ziyaret ettiler.

Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Dursun KÖSE’nin de hazır bulunduğu ziyarette, yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye ve Türkçeye aşık olduklarını ve Türk kültürünü yerinde öğrenebilmek adına böyle bir programa dahil olduklarını vurguladılar. Burdur’a geldikleri ilk andan itibaren kendilerini evlerindeymiş gibi htiren ve çok yakın ilgi, alaka ve Türk misafirperverliğini görmelerine vesile olan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ’a çok teşekkür ettiler.

Ziyarette Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Hatice ÜNLÜ program hakkında bilgiler verdi. ÜNLÜ, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Programı çerçevesinde 1 ay boyunca Türkiye’de kalacak olan öğrencilerin 3 hafta Burdur’da 1 hafta da İstanbul’da eğitim alacaklarını aktardı. Bu yıl 118 ülkeden bin öğrencinin bu programa dahil olduğunu söyleyen ÜNLÜ; “Yapmış olduğumuz bu programla Türkçeyi pratik olarak yerinde Türkiye’de öğrenecekler. Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Bizler bu programla ülkeler arasında köprüler kuruyoruz. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin değerlerini ve kültürünü anlatacak, kültür elçilerimiz olacaklar” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu öğrencilerini MAKÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ da; “Türkiye gönül coğrafyası büyük bir ülke. Bu coğrafyadaki insanların Türkiye ile ilgili düşüncelerini, ümitlerini, kaygılarını çok değil daha 2 yıl önce 15 Temmuz’da gördük. O meşum gecede burada bulunan ve sadece buradaki değil, tüm dünyada Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumdan hemen kurtulabilmesi için aynı Türkiye’de olduğu gibi sokaklara döküldüklerine ve sabahlara kadar bizlere dua ettiklerine şahit olduk. İşte böylesine Türkiye ve Türkçe sevdalısı kardeşlerimizi vatanı olarak gördükleri ülkemizde ve Burdur’da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz.  Sizler ülkeler arası yapılan bu tarz programlarla hem o ülkenin dilini hem de kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyorsunuz. Yaşadığımız coğrafyanın daha müreffeh, daha zengin ve daha güçlü olabilmesi için çok çalışmamız gerekiyor. Sizlere hayranlık duyuyorum. Bir medeniyeti yeniden inşa edebilmek için sizlere ihtiyacımız var” dedi.

Ziyaret sonrası öğrencilere hediye takdim eden Rektör KORKMAZ, öğrencilerin Türk Kültürünü daha yakından tanımaları ve Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.