TURİSTLER, LAVANTA VE KİRAZ TOPLAMAK İÇİN GELİYOR

Gündem 08.07.2015 - 09:37, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TURİSTLER, LAVANTA VE KİRAZ TOPLAMAK İÇİN GELİYOR

Gül ile başlayan turizmde kiraz ve lavanta hamlesi
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) sektörün ilgili paydaşlarıyla birlikte sürdürdüğü turizmin yıla yayılması çalışmaları kapsamında somut gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gül için bölgeye yabancı turistleri getiren tur programlarına, kiraz çiçeği ve kiraz hasadı ile lavanta da dahil edildi. Uzakdoğulu turistler, kiraz çiçeğinin ardından kiraz hasadı için Isparta’nın Uluborlu İlçesi’ne, lavanta bahçelerini görüp fotoğraf çekmek için de Keçiborlu İlçesi’nin Kuyucak Köyü’ne gelmeye başladı. Batı Akdeniz’de turizmin yıla yayılması için kültür, eko, sağlık ve diğer alternatif turizm alanlarında tanıtım faaliyetlerini sürdüren BAKA, kırsal turizmin gelişmesinde önemli katkı sağlayacak tarım ürünleri gülün yanısıra kiraz ve lavantanın da turizm ürünü olmasında önemli adımlar atılmasını sağladı. Kültür ve yerel yaşam motiflerine karşı ilgili olan Uzakdoğulu turistleri Batı Akdeniz’e çekip turizmi yıla yaymak amacıyla alternatif turizm stratejisini sürdüren BAKA, Isparta’da gül turizminin ardından ‘kiraz ve kiraz çiçeği’ ile ‘lavanta’ turizmini de başlattı.Isparta bölgesinde tarımı hızla gelişmekte olan lavanta ile kirazın da turizm ürünü olmasıyla Mayıs ayında gül sezonuyla başlayan 1,5 ay süren turizm hareketliliğinin2 ay daha devam etmesi hedefleniyor. KİRAZ VE LAVANTA Kiraz çiçeklerini görüp fotoğraf çekilmek için Isparta’nın Uluborlu İlçesi’ne gelen yabancı turistler, kiraz hasadı için de gelmeye başladı. Tayvanlı turist kafilesini Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdikarşıladı. İlçe hakkında bilgilendirme yapan Başkan Ünverdi, bahçede Uluborlu kirazını ve nasıl toplandığını anlattı ve turistlere kiraz toplamaları için hasır sepetler dağıttı. Kendi topladıkları kirazlarla sepetlerini dolduran Tayvanlı turistler, fotoğraf çekimlerinin ardından ilçeden ayrıldı. Lavanta üretimi ve lavanta vadisini andıran tarlalarıyla adından söz ettiren Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’ne bağlı Kuyucak Köyü’ne de turlarla yabancı turist geliyor. BAKA’nın girişimcileri ve faaliyetleriyle başlayan lavanta turizminde tur programıyla Kuyucak’a 3 otobüs turist geldi. Tayvanlı turistler, mor rengin hakim olduğu tarlada lavanta toplayıp bol bol fotoğraf çekildi. Köyde kendilerini ikram edilen gözleme ile lavanta çayının da tadına bakan, lavanta ürünleri ile el örgüsü ürünlerden satın alan Tayvanlı turistler, “Lavanta bahçelerini çok güzel bulduk. Buradaki lavantalar kokularıyla daha güzel. Farklı yaşam tarzını görmemiz bizim için tecrübe oldu. Lavanta çayı da çok güzel. Gördüğümüz güzellikler ile misafirperverlikten etkilendik.Döndüğümüzde bize gösterilen ilgiden ve buraların güzelliklerini anlatacağız. Arkadaşlarımıza buralara gelmelerini önerceğiz” diye konuştular. Keçiborlu’da yörük çadırından yöresel lezzetlerin tadına bakan Tayvanlı turistler, beşik gibi diğer otantik eşyalara ilgi gösterip bol bol fotoğraf çektikten sonra ayrıldı.
Gül ile başlayan turizmde kiraz ve lavanta hamlesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) sektörün ilgili paydaşlarıyla birlikte sürdürdüğü turizmin yıla yayılması çalışmaları kapsamında somut gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gül için bölgeye yabancı turistleri getiren tur programlarına, kiraz çiçeği ve kiraz hasadı ile lavanta da dahil edildi. Uzakdoğulu turistler, kiraz çiçeğinin ardından kiraz hasadı için Isparta’nın Uluborlu İlçesi’ne, lavanta bahçelerini görüp fotoğraf çekmek için de Keçiborlu İlçesi’nin Kuyucak Köyü’ne gelmeye başladı.

Batı Akdeniz’de turizmin yıla yayılması için kültür, eko, sağlık ve diğer alternatif turizm alanlarında tanıtım faaliyetlerini sürdüren BAKA, kırsal turizmin gelişmesinde önemli katkı sağlayacak tarım ürünleri gülün yanısıra kiraz ve lavantanın da turizm ürünü olmasında önemli adımlar atılmasını sağladı. Kültür ve yerel yaşam motiflerine karşı ilgili olan Uzakdoğulu turistleri Batı Akdeniz’e çekip turizmi yıla yaymak amacıyla alternatif turizm stratejisini sürdüren BAKA, Isparta’da gül turizminin ardından ‘kiraz ve kiraz çiçeği’ ile ‘lavanta’ turizmini de başlattı.Isparta bölgesinde tarımı hızla gelişmekte olan lavanta ile kirazın da turizm ürünü olmasıyla Mayıs ayında gül sezonuyla başlayan 1,5 ay süren turizm hareketliliğinin2 ay daha devam etmesi hedefleniyor.

KİRAZ VE LAVANTA

Kiraz çiçeklerini görüp fotoğraf çekilmek için Isparta’nın Uluborlu İlçesi’ne gelen yabancı turistler, kiraz hasadı için de gelmeye başladı. Tayvanlı turist kafilesini Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdikarşıladı. İlçe hakkında bilgilendirme yapan Başkan Ünverdi, bahçede Uluborlu kirazını ve nasıl toplandığını anlattı ve turistlere kiraz toplamaları için hasır sepetler dağıttı. Kendi topladıkları kirazlarla sepetlerini dolduran Tayvanlı turistler, fotoğraf çekimlerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Lavanta üretimi ve lavanta vadisini andıran tarlalarıyla adından söz ettiren Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’ne bağlı Kuyucak Köyü’ne de turlarla yabancı turist geliyor. BAKA’nın girişimcileri ve faaliyetleriyle başlayan lavanta turizminde tur programıyla Kuyucak’a 3 otobüs turist geldi. Tayvanlı turistler, mor rengin hakim olduğu tarlada lavanta toplayıp bol bol fotoğraf çekildi. Köyde kendilerini ikram edilen gözleme ile lavanta çayının da tadına bakan, lavanta ürünleri ile el örgüsü ürünlerden satın alan Tayvanlı turistler, “Lavanta bahçelerini çok güzel bulduk. Buradaki lavantalar kokularıyla daha güzel. Farklı yaşam tarzını görmemiz bizim için tecrübe oldu. Lavanta çayı da çok güzel. Gördüğümüz güzellikler ile misafirperverlikten etkilendik.Döndüğümüzde bize gösterilen ilgiden ve buraların güzelliklerini anlatacağız. Arkadaşlarımıza buralara gelmelerini önerceğiz” diye konuştular. Keçiborlu’da yörük çadırından yöresel lezzetlerin tadına bakan Tayvanlı turistler, beşik gibi diğer otantik eşyalara ilgi gösterip bol bol fotoğraf çektikten sonra ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.