SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI!

Gündem 15.03.2018 - 16:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI!

Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü basın açıklaması yaparak su ürünleri av yasağının başladığını bildirdi.
Burdur Valiliğince yayınlanan basın bülteninde 15 Mart’ta başlayan yasağın 15 Haziran’da sona ereceğine dikkat çekildi. “Burdur ilimizde su ürünleri av yasağı 15 Mart tarihi ile başlayacağından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için av yasaklarına uymaları gerekmektedir. Su ürünleri av yasağı İlimizde 15 Mart tarihi itibariyle başlayacak olup 15 Haziran’da bitecektir. Bu dönemde tüm avcılık (Ticari, Amatör) yasak olup yasağın amacı balık stoklarını korumak, gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra özellikle bu sektörden geçimini sağlayan balıkçıların korunmasıdır. Ayrıca avcılık yasağı su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, ekonomik türleri geliştirmek, su ürünleri kaynaklarının daha akılcı yönetilmesini sağlamaktır. İlimiz dâhilinde Karataş Gölü, Uylupınar Gölü ve Karacaören I Baraj Gölünde ticari avcılık yapılmakta olup zikredilen tarihler arasında tüm avcılık(ticari ve amatör) yasaktır. Ayrıca ilimizde bulunan Belkaya, Bademli, Karamanlı, Kızılsu, Kozağacı ve Onaç II Baraj Göllerinde yıl boyunca Ticari Avcılık yasaktır. Belirtilen tarihler arasında  İlimizdeki tüm su kaynaklarında amatör balık avcılığı (Alabalık hariç) yasaktır. İlimiz su ürünleri av sahalarında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz ile emniyet, jandarma, orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları tarafından yapılan su ürünleri denetim kontrol faaliyetleri av yasağı süresince de artarak devam edecektir. 1380 sayılı kanun çerçevesinde balıkçılarımızın herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları açısından yasaklara uymaları, uymayan kişileri uyarmaları ve ilgili kurumlara bildirmeleri stoklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü basın açıklaması yaparak su ürünleri av yasağının başladığını bildirdi.

Burdur Valiliğince yayınlanan basın bülteninde 15 Mart’ta başlayan yasağın 15 Haziran’da sona ereceğine dikkat çekildi.

“Burdur ilimizde su ürünleri av yasağı 15 Mart tarihi ile başlayacağından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için av yasaklarına uymaları gerekmektedir.

Su ürünleri av yasağı İlimizde 15 Mart tarihi itibariyle başlayacak olup 15 Haziran’da bitecektir. Bu dönemde tüm avcılık (Ticari, Amatör) yasak olup yasağın amacı balık stoklarını korumak, gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra özellikle bu sektörden geçimini sağlayan balıkçıların korunmasıdır. Ayrıca avcılık yasağı su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, ekonomik türleri geliştirmek, su ürünleri kaynaklarının daha akılcı yönetilmesini sağlamaktır.

İlimiz dâhilinde Karataş Gölü, Uylupınar Gölü ve Karacaören I Baraj Gölünde ticari avcılık yapılmakta olup zikredilen tarihler arasında tüm avcılık(ticari ve amatör) yasaktır. Ayrıca ilimizde bulunan Belkaya, Bademli, Karamanlı, Kızılsu, Kozağacı ve Onaç II Baraj Göllerinde yıl boyunca Ticari Avcılık yasaktır.

Belirtilen tarihler arasında  İlimizdeki tüm su kaynaklarında amatör balık avcılığı (Alabalık hariç) yasaktır.

İlimiz su ürünleri av sahalarında İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz ile emniyet, jandarma, orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları tarafından yapılan su ürünleri denetim kontrol faaliyetleri av yasağı süresince de artarak devam edecektir. 1380 sayılı kanun çerçevesinde balıkçılarımızın herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları açısından yasaklara uymaları, uymayan kişileri uyarmaları ve ilgili kurumlara bildirmeleri stoklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.