ELEKTRİK FATURASINDAN ELEKTRİK ÇARPTI

Gündem 13.08.2016 - 10:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ELEKTRİK FATURASINDAN ELEKTRİK ÇARPTI

CLK AKDENİZ VE AKDENİZ EDAŞ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI
Rekabet Kurulu, Antalya, Isparta ve Burdur illerinde elektrik dağıtım hizmetlerini sunan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile aynı sermayedarların kontrolü altında faaliyet gösteren CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ. ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ.’nin hukuki ayrıştırma ilkelerine aykırı hareket ederek ve ayrımcı uygulamalarda bulunarak rekabet mevzuatını ihlal ettikleri iddialarını içeren başvurular üzerine yürütülen ön araştırmayı karara bağladı.   Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleriyle müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Akdeniz EDAŞ, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
CLK AKDENİZ VE AKDENİZ EDAŞ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Rekabet Kurulu, Antalya, Isparta ve Burdur illerinde elektrik dağıtım hizmetlerini sunan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile aynı sermayedarların kontrolü altında faaliyet gösteren CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ. ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ.’nin hukuki ayrıştırma ilkelerine aykırı hareket ederek ve ayrımcı uygulamalarda bulunarak rekabet mevzuatını ihlal ettikleri iddialarını içeren başvurular üzerine yürütülen ön araştırmayı karara bağladı.

 

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleriyle müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Akdeniz EDAŞ, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.