Dolandırıcılık haber dizisi: 10

Asayiş 26.02.2016 - 18:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Dolandırıcılık haber dizisi: 10

"BANKAMATİK FARELERİ"
Sıkça karşılaşın bir diğer dolandırıcılık vakası da ATM (BANKAMATİK) fareleri. Yurdun genelinde olduğu gibi Antalya, Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur’da da bankamatik fareleri görevleri başındaydı.  Özellikle her ayın belirli günlerinde emekli maaşlarını çekmeye gelen yaşlıları hedef seçen dolandırıcılar, yaşlının ATM’ye gelmesinden önce makinenin kart girişine düzenek hazırladı. Emekli kişinin maaş kartını bankamatiğe koyması, bankamatiğin bozulması, kartın geri verilmemesi, şifresinin öğrenilip, kartın geriye bırakılması gibi yöntemlerle yaşlıların emekli maaşlarını çeken dolandırıcılar, haksız yolla para elde etmiş oldu. ATM farelerinin bir diğer metodu da bankaların önlerinde, bankadan maaşını çeken kişilere para bozdurmak, ‘sahte’ ürün satmak, onlara çarparak el çabukluğuyla paralarını almak, ‘sözde’ resmi işlemler yapıp, vergi borcu, telefon parası, bankanın yıllık aidatı, ikramiye parası, çekiliş parası gibi pek çok bahanelerle iyi niyeti kötüye kullanarak dolandırıcılık yaptılar. “HESABINIZA SIZMA VAR” ATM ve banka farelerinin kullandığı diğer bir yöntem de ilgili kişinin cep telefonunu arayıp, kendilerini polis olarak tanıtmalarıydı. Banka hesaplarında sızma olduğunu, ilgili kişinin banka hesabındaki paraların terör örgütüne sızacağı için tüm bankalardaki parasını çekip ‘ verdikleri’ hesap numarasına para yatırması gerektiği şeklinde gerçekleşti. Afyonkarahisar’daki bu dolandırıcılık yönteminde, kişinin eşinin durumu fark edip, 155’i araması, konuyu polislere bildirmesi, polislerin de paraları çeken adamı sıkı takipler sonucu bulup, 1.500 TL yatırmadan önce kişiyi durdurmasıyla fark edildi. 
"BANKAMATİK FARELERİ"

Sıkça karşılaşın bir diğer dolandırıcılık vakası da ATM (BANKAMATİK) fareleri.

Yurdun genelinde olduğu gibi Antalya, Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur’da da bankamatik fareleri görevleri başındaydı.  Özellikle her ayın belirli günlerinde emekli maaşlarını çekmeye gelen yaşlıları hedef seçen dolandırıcılar, yaşlının ATM’ye gelmesinden önce makinenin kart girişine düzenek hazırladı. Emekli kişinin maaş kartını bankamatiğe koyması, bankamatiğin bozulması, kartın geri verilmemesi, şifresinin öğrenilip, kartın geriye bırakılması gibi yöntemlerle yaşlıların emekli maaşlarını çeken dolandırıcılar, haksız yolla para elde etmiş oldu.

ATM farelerinin bir diğer metodu da bankaların önlerinde, bankadan maaşını çeken kişilere para bozdurmak, ‘sahte’ ürün satmak, onlara çarparak el çabukluğuyla paralarını almak, ‘sözde’ resmi işlemler yapıp, vergi borcu, telefon parası, bankanın yıllık aidatı, ikramiye parası, çekiliş parası gibi pek çok bahanelerle iyi niyeti kötüye kullanarak dolandırıcılık yaptılar.

“HESABINIZA SIZMA VAR”

ATM ve banka farelerinin kullandığı diğer bir yöntem de ilgili kişinin cep telefonunu arayıp, kendilerini polis olarak tanıtmalarıydı. Banka hesaplarında sızma olduğunu, ilgili kişinin banka hesabındaki paraların terör örgütüne sızacağı için tüm bankalardaki parasını çekip ‘ verdikleri’ hesap numarasına para yatırması gerektiği şeklinde gerçekleşti. Afyonkarahisar’daki bu dolandırıcılık yönteminde, kişinin eşinin durumu fark edip, 155’i araması, konuyu polislere bildirmesi, polislerin de paraları çeken adamı sıkı takipler sonucu bulup, 1.500 TL yatırmadan önce kişiyi durdurmasıyla fark edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.