DENİZLİ'DE BULUNAN YARALI PELİKAN BURDUR'DA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Gündem 29.07.2015 - 16:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DENİZLİ'DE BULUNAN YARALI PELİKAN BURDUR'DA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Denizli'nin Çardak ilçesinde bulunan yaralı pelikan, Burdur'da Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.
Denizli'nin Çardak ilçesinde bulunan yaralı pelikan, Burdur'da Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Gemiş kasabasındaki Acı Göl kıyısında bulunan yaralı pelikanın durumunun Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne haber verildiğini ve oradan Denizli’ye giderek, yaralı pelikanı getirdiklerini anlatan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, "Saçmayla vurulmuş. Biz kuşu ilk aldığımızda kanadında problem var zannetmiştik ama saçma yaralarından kaynaklanan kangrenler var" dedi. Yaralı pelikanın hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyen Sarıca tedavinin sürdüğünü belirterek, "Önce yaşama döndürmemiz gerekiyor. Daha sonra da rehabilitasyonunu gerçekleştireceğiz. Pelikanlar güçlü hayvanlardır. Atlatır diye düşünüyorum ama yine de tedavinin sonunda belli olacaktır" diye konuştu. "AVCILARIN YAPTIĞINI ZANNETMİYORUM" Bir hafta içinde aynı şekilde saçmayla vurulan iki yaban hayvanını tedavi altına aldıklarını dile getiren Öztürk Sarıca, yaban hayvanlarını yaralayanların avcılar değil, bilinçsizce silah kullanan vatandaşlar olduğunu söyledi. Sarıca, "Özellikle son günlerde, son 4 günde sadece bizim rastladığımız vurulan hayvan sayısı iki. Birisi tilkiydi. İnsanlar artık, yaban hayvanlarını sadece nişan alıp, vurmak için ateş etmeye başladılar. Bu bir vahşettir. Avcı olan insanların bunu yaptığını zannetmiyorum, zannediyorum ki eline tüfek alan başka insanlar bunu yağıyor. Bunlar doğanın zincirinde birer parçadır. Kesinlikle o zincirden koparmamak lazım" ifadelerini kullandı. DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekim Ertürk Reçber ise son zamanlarda yaralı kuş sayısının arttığını belirterek, "Yaralı hayvanlarda saçma yarası olduğu gördük. 15 Ağustos Cumartesi günü av sezonu başlayacak. Bütün avcılara Bakanlığımız Av Komisyonu kararlarına uymasını ve bu kararlar doğrultusunda hareket etmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.
Denizli'nin Çardak ilçesinde bulunan yaralı pelikan, Burdur'da Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Denizli'nin Çardak ilçesinde bulunan yaralı pelikan, Burdur'da Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.
Gemiş kasabasındaki Acı Göl kıyısında bulunan yaralı pelikanın durumunun Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne haber verildiğini ve oradan Denizli’ye giderek, yaralı pelikanı getirdiklerini anlatan Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, "Saçmayla vurulmuş. Biz kuşu ilk aldığımızda kanadında problem var zannetmiştik ama saçma yaralarından kaynaklanan kangrenler var" dedi.
Yaralı pelikanın hayati tehlikesinin devam ettiğini söyleyen Sarıca tedavinin sürdüğünü belirterek, "Önce yaşama döndürmemiz gerekiyor. Daha sonra da rehabilitasyonunu gerçekleştireceğiz. Pelikanlar güçlü hayvanlardır. Atlatır diye düşünüyorum ama yine de tedavinin sonunda belli olacaktır" diye konuştu.

"AVCILARIN YAPTIĞINI ZANNETMİYORUM"
Bir hafta içinde aynı şekilde saçmayla vurulan iki yaban hayvanını tedavi altına aldıklarını dile getiren Öztürk Sarıca, yaban hayvanlarını yaralayanların avcılar değil, bilinçsizce silah kullanan vatandaşlar olduğunu söyledi. Sarıca, "Özellikle son günlerde, son 4 günde sadece bizim rastladığımız vurulan hayvan sayısı iki. Birisi tilkiydi. İnsanlar artık, yaban hayvanlarını sadece nişan alıp, vurmak için ateş etmeye başladılar. Bu bir vahşettir. Avcı olan insanların bunu yaptığını zannetmiyorum, zannediyorum ki eline tüfek alan başka insanlar bunu yağıyor. Bunlar doğanın zincirinde birer parçadır. Kesinlikle o zincirden koparmamak lazım" ifadelerini kullandı.

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI
Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekim Ertürk Reçber ise son zamanlarda yaralı kuş sayısının arttığını belirterek, "Yaralı hayvanlarda saçma yarası olduğu gördük. 15 Ağustos Cumartesi günü av sezonu başlayacak. Bütün avcılara Bakanlığımız Av Komisyonu kararlarına uymasını ve bu kararlar doğrultusunda hareket etmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.