BURDUR’DA TARİHİ REKOR

Ekonomi 01.12.2016 - 12:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR’DA TARİHİ REKOR

30 KASIM'DA BURDUR’DA TARİHİ REKOR
Vergi Affı ve Yapılandırmadan Yararlanmak isteyen vatandaşlar son günde Maliye’ye hücum etti. Son gün olan 30 Kasım 2016'da Bankalar ve Maliye ful mesai yaptı. Söz konusu yapılandırma için bankalar akşam saat 09.00'a kadar ve Vergi Dairesi gece saat 12.00’a kadar çalıştı. Türkiye’deki milyonlarca vatandaşı ilgilendiren vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları gibi birçok alacak ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılmasının son günü olan 30 Kasım’da yüzlerce vatandaş Burdur’da bankalara ve Maliye’ye hücum etti. BANKALARDA DA TARİHİ HAREKETLİLİK YAŞANDI Burdur'daki banka şubelerinde de tarihi hareketlilik yaşandı. Vatandaşlar ve mükellefler gerek kendi hesaplarından para çekip yatırmak ve gerekse bankalarda online işlem yapmak suretiyle vergi borçları için koşuşturdu.  Vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yapılandırma ödemeleri için vergi daireleri ve Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank da saat 21.00'e kadar tahsilat kabul etti.  BİR SONRAKİ TAKSİT 30 OCAK'TA Yapılandırmanın ilk taksidi, son gün olan 30 Kasım'da ödeyen mükellefler, ikinci taksidi de 30 Ocak'ta yatıracaklar.  ÜLKE GENELİNDE 77,6 MİLYAR TL Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında yapılandırılan toplam tutarın, 77 milyar 602 milyon 570 bin 915 TL  olduğunu açıklamıştı. İŞTE BURDUR’DAKİ TARİHİ REKOR Yapılandırmadan yararlanmak isteyen Burdurlu mükellefler son gün olan 30 Kasım’da 2,5 milyon TL dolayında para ödedi. Gece 12.00’a kadar mükelleflerin yapılandırmadan yararlanmalarını sağlayan Maliye’de 30 Kasım’da 2,5 milyon TL tahsilat yapıldı. Bu rakam Burdur'da 1 günde vatandaşlardan toplanan en yüksek meblağlardan biri oldu. 
30 KASIM'DA BURDUR’DA TARİHİ REKOR

Vergi Affı ve Yapılandırmadan Yararlanmak isteyen vatandaşlar son günde Maliye’ye hücum etti.

Son gün olan 30 Kasım 2016'da Bankalar ve Maliye ful mesai yaptı. Söz konusu yapılandırma için bankalar akşam saat 09.00'a kadar ve Vergi Dairesi gece saat 12.00’a kadar çalıştı.

Türkiye’deki milyonlarca vatandaşı ilgilendiren vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim alacakları gibi birçok alacak ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezaları yeniden yapılandırılmasının son günü olan 30 Kasım’da yüzlerce vatandaş Burdur’da bankalara ve Maliye’ye hücum etti.

BANKALARDA DA TARİHİ HAREKETLİLİK YAŞANDI

Burdur'daki banka şubelerinde de tarihi hareketlilik yaşandı. Vatandaşlar ve mükellefler gerek kendi hesaplarından para çekip yatırmak ve gerekse bankalarda online işlem yapmak suretiyle vergi borçları için koşuşturdu. 

Vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yapılandırma ödemeleri için vergi daireleri ve Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank da saat 21.00'e kadar tahsilat kabul etti. 

BİR SONRAKİ TAKSİT 30 OCAK'TA

Yapılandırmanın ilk taksidi, son gün olan 30 Kasım'da ödeyen mükellefler, ikinci taksidi de 30 Ocak'ta yatıracaklar. 

ÜLKE GENELİNDE 77,6 MİLYAR TL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında yapılandırılan toplam tutarın, 77 milyar 602 milyon 570 bin 915 TL  olduğunu açıklamıştı.

İŞTE BURDUR’DAKİ TARİHİ REKOR

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen Burdurlu mükellefler son gün olan 30 Kasım’da 2,5 milyon TL dolayında para ödedi. Gece 12.00’a kadar mükelleflerin yapılandırmadan yararlanmalarını sağlayan Maliye’de 30 Kasım’da 2,5 milyon TL tahsilat yapıldı. Bu rakam Burdur'da 1 günde vatandaşlardan toplanan en yüksek meblağlardan biri oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.