BURDUR’DA 4 KURUM İŞ BİRLİĞİNDE HAYVAN SEVGİSİ

Gündem 04.10.2018 - 16:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA 4 KURUM İŞ BİRLİĞİNDE HAYVAN SEVGİSİ

Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününde Burdur’da 4 kurum ortaklaşa düzenlediği protokol gerçekleşti.
  4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Gününde 4 kurum protokol imzaladı. Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Hayvan Dostları Derneği iş birliği protokolü imzaladı. Protokolde barınaktaki hayvanları ziyaret gelen öğrenciler ve yöneticiler samimi motifler oluşturdu, tüm öğrencilere tişört, defter ve hayvan su kabı hediye edildi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Çok keyifli bir iş için bir aradayız. Hayvanları daha fazla koruma ile ilgili bir etkinlikte birlikteyiz. İnsanoğlu bu dünyayı hayvanlarla paylaşınca daha güzel olduğunu keşfetmiş. Bizler de bu dünyayı paylaştığımız tüm hayvanlara yaşama hakkı vermeliyiz; göreve geldiğimiz günden beridir bu farkındalığı yaratıp, özellikle de sokak hayvanlara yaşama haklarını vermeye çalışıyoruz.” diyerek başladığı konuşmasında Türkiye’deki şehirlerden Burdur’da hayvan sevgisinin en üst düzeyde olduğunu, bahçeli evlerde yaşam kültüründen dolayı hayvan beslemeye alışkın bir yapının bulunduğunu ve medyada Burdur’un hayvanları katleder eziyet eder şekilde hiç yansımadığını vurguladı. Ercengiz; MAKÜ’nün amiral kollarından olan Veteriner Fakültesinin de ilgili desteği verdiğini söyledi. MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner de veteriner fakültesinin bulunduğu bölgeye hayvancılık anlamında büyük katkılar sağlaması gerektiğini ve her bilgiyi sahada uygulanmasının gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Öner: “Veteriner hekimliği sadece hayvan sağlığı değil insan sağlığı ve çevre sağlığıyla da ilgilidir. Bunun farkındayız. Önümüzdeki 1 yıl içinde bu protokolün hayvanlarla insanların iç içe yaşayacağı ortamı oluşturacağına inanıyorum. Burdur’da var olan hayvan sevgisini tüm Türkiye’ye yaymalıyız. Hayvanlara iyi davranalım, onlardan kopmayalım; sevgimizi onların anlayacağı şekilde gösterirsek onlar da bize sevgisini gösterecektir.” dedi. Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan ise sevgiyi öğretmenin en kolay yolunun hayvan sevgisi olduğunu söyledi ve göreve geldikleri 2011 yılından itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Turan: “Herkes evinde 1 tane sokak hayvanı edinseydi bugün sokaklarda hayvanlar olmayacaktı. Apartmanlara çıkmakla beraber eskiden her evde bir kedi bir köpek olurdu, köylerde hayvanlarla yaşanırken şehirde hayvanlardan uzaklaştık. Bugün çöplükteki yüzlerce hayvan insanoğlunun eseri. Hayvanlar çöpten beslensin demek etik değil. Çünkü hayvan çöpten beslenmez; beslenirse kuduz virüsü yayılır. Sevgiyle yetişen yüreklere bu sevgiyi tam öğrettiğimizde herkes bu barınaktan birer hayvan edinse , o hayvanı zaman zaman ziyaret edip beslenmesini üstlense çok daha iyi olur” dedi.    
Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününde Burdur’da 4 kurum ortaklaşa düzenlediği protokol gerçekleşti.

 

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Gününde 4 kurum protokol imzaladı. Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Hayvan Dostları Derneği iş birliği protokolü imzaladı. Protokolde barınaktaki hayvanları ziyaret gelen öğrenciler ve yöneticiler samimi motifler oluşturdu, tüm öğrencilere tişört, defter ve hayvan su kabı hediye edildi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Çok keyifli bir iş için bir aradayız. Hayvanları daha fazla koruma ile ilgili bir etkinlikte birlikteyiz. İnsanoğlu bu dünyayı hayvanlarla paylaşınca daha güzel olduğunu keşfetmiş. Bizler de bu dünyayı paylaştığımız tüm hayvanlara yaşama hakkı vermeliyiz; göreve geldiğimiz günden beridir bu farkındalığı yaratıp, özellikle de sokak hayvanlara yaşama haklarını vermeye çalışıyoruz.” diyerek başladığı konuşmasında Türkiye’deki şehirlerden Burdur’da hayvan sevgisinin en üst düzeyde olduğunu, bahçeli evlerde yaşam kültüründen dolayı hayvan beslemeye alışkın bir yapının bulunduğunu ve medyada Burdur’un hayvanları katleder eziyet eder şekilde hiç yansımadığını vurguladı. Ercengiz; MAKÜ’nün amiral kollarından olan Veteriner Fakültesinin de ilgili desteği verdiğini söyledi.

MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner de veteriner fakültesinin bulunduğu bölgeye hayvancılık anlamında büyük katkılar sağlaması gerektiğini ve her bilgiyi sahada uygulanmasının gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Öner: “Veteriner hekimliği sadece hayvan sağlığı değil insan sağlığı ve çevre sağlığıyla da ilgilidir. Bunun farkındayız. Önümüzdeki 1 yıl içinde bu protokolün hayvanlarla insanların iç içe yaşayacağı ortamı oluşturacağına inanıyorum. Burdur’da var olan hayvan sevgisini tüm Türkiye’ye yaymalıyız. Hayvanlara iyi davranalım, onlardan kopmayalım; sevgimizi onların anlayacağı şekilde gösterirsek onlar da bize sevgisini gösterecektir.” dedi.

Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan ise sevgiyi öğretmenin en kolay yolunun hayvan sevgisi olduğunu söyledi ve göreve geldikleri 2011 yılından itibaren önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Turan: “Herkes evinde 1 tane sokak hayvanı edinseydi bugün sokaklarda hayvanlar olmayacaktı. Apartmanlara çıkmakla beraber eskiden her evde bir kedi bir köpek olurdu, köylerde hayvanlarla yaşanırken şehirde hayvanlardan uzaklaştık. Bugün çöplükteki yüzlerce hayvan insanoğlunun eseri. Hayvanlar çöpten beslensin demek etik değil. Çünkü hayvan çöpten beslenmez; beslenirse kuduz virüsü yayılır. Sevgiyle yetişen yüreklere bu sevgiyi tam öğrettiğimizde herkes bu barınaktan birer hayvan edinse , o hayvanı zaman zaman ziyaret edip beslenmesini üstlense çok daha iyi olur” dedi.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.