BURDUR BELEDİYESİ’NDEN UYUŞTURUCU VE KANSER KONFERANSI

Gündem 25.05.2015 - 11:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN UYUŞTURUCU VE KANSER KONFERANSI

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN UYUŞTURUCU VE KANSER KONFERANSI
Burdur Belediyesi tarafından “Günümüzün Korkulu Rüyası Uyuşturucu ve Kanserde Erken Tanı ve Tedavi” konulu konferans düzenlendi. Burdur Belediyesi tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda “Günümüzün Korkulu Rüyası Uyuşturucu ve Kanserde Erken Tanı ve Tedavi” konulu konferans düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş tarafından verilen konferansta uyuşturucudan korunma yolları, kanserde erken tanı ve tedavi konularında bilgiler verildi. Konferansa Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yeni çıkan tarama metotları sayesinde kanserden korunma, kurtulma ve erken tanı ile tedavi olma şansının yüzde 90’lara varan bir artış gösterdiğini dile getiren Güneş, “Bir takım bulgular bizi alarm durumuna geçirmeli. Bu bulgular her kanser türü için farklılıklar gösterse de birkaç önemli ayrıntı var. Örneğin meme kanseri, memede ve koltuk altında ele gelen kitle, meme başında kanlı akıntının olması, memede şekil bozukluğu ve meme başının içeri göçmüş olması alarm verici bulgulardır. Erkeklerdeki kalın bağırsak kanseri için ise makattan gelen kanama her zaman hekime başvurma sebebidir. Dünyada artık kalın bağırsak kanserinin erken tanısı için kolonoskopi bir tarama yöntemi haline gelmiştir. Bu nedenle makattan gelen her kanama için yaşın özelliklerine göre kolonoskopi tam ya da yarım şekliyle muhakkak tarama yöntemi olarak yapılması gerekmektedir” diye konuştu. Kanserin çok yaygın bir hastalık olduğunu belirten Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, “Kanseri ailemde yaşamış birisi olarak erken tanının ne kadar önemli olduğu belirtmek istiyorum. Kanserle yapılabilecek en iyi mücadele şu an için erken tanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sevgili hocamız bu konuda bize kanser hakkında gerekli bilgileri verecek. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Ercengiz konuşmasının ardından Mehmet Emin Güneş’e plaket verdi.
BURDUR BELEDİYESİ’NDEN UYUŞTURUCU VE KANSER KONFERANSI

Burdur Belediyesi tarafından “Günümüzün Korkulu Rüyası Uyuşturucu ve Kanserde Erken Tanı ve Tedavi” konulu konferans düzenlendi.

Burdur Belediyesi tarafından Konferans ve Sergi Salonu’nda “Günümüzün Korkulu Rüyası Uyuşturucu ve Kanserde Erken Tanı ve Tedavi” konulu konferans düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş tarafından verilen konferansta uyuşturucudan korunma yolları, kanserde erken tanı ve tedavi konularında bilgiler verildi. Konferansa Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yeni çıkan tarama metotları sayesinde kanserden korunma, kurtulma ve erken tanı ile tedavi olma şansının yüzde 90’lara varan bir artış gösterdiğini dile getiren Güneş, “Bir takım bulgular bizi alarm durumuna geçirmeli. Bu bulgular her kanser türü için farklılıklar gösterse de birkaç önemli ayrıntı var. Örneğin meme kanseri, memede ve koltuk altında ele gelen kitle, meme başında kanlı akıntının olması, memede şekil bozukluğu ve meme başının içeri göçmüş olması alarm verici bulgulardır. Erkeklerdeki kalın bağırsak kanseri için ise makattan gelen kanama her zaman hekime başvurma sebebidir. Dünyada artık kalın bağırsak kanserinin erken tanısı için kolonoskopi bir tarama yöntemi haline gelmiştir. Bu nedenle makattan gelen her kanama için yaşın özelliklerine göre kolonoskopi tam ya da yarım şekliyle muhakkak tarama yöntemi olarak yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Kanserin çok yaygın bir hastalık olduğunu belirten Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, “Kanseri ailemde yaşamış birisi olarak erken tanının ne kadar önemli olduğu belirtmek istiyorum. Kanserle yapılabilecek en iyi mücadele şu an için erken tanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sevgili hocamız bu konuda bize kanser hakkında gerekli bilgileri verecek. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Ercengiz konuşmasının ardından Mehmet Emin Güneş’e plaket verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.