-dolandırıcılık haber dizisi- DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 4 “TELEFONLA MÜLK- EV SATTIRMA”

Gündem 20.02.2016 - 10:03, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

-dolandırıcılık haber dizisi- DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 4 “TELEFONLA MÜLK- EV SATTIRMA”

BATI AKDENİZ'İN İLLERİNDEN OLAN ANTALYA VE AFYONKARAHİSAR’DA YAŞANAN BİR DİĞER DOLANDIRICILIK VAKASI İSE EV TELEFONLARINI ARAYIP, EV SATTIRMA.
Eski Türk filmlerindeki bazı sahnenin aynısı 2016 yılında Antalya ve Afyonkarahisar’da yaşandı. Özellikle yaşlı veya yalnız yaşayan kişilerin hedef seçildiği bu yöntem ile onların ev telefonları sürekli “sahte” savcı, tapu müdürü ve polislerce aranıp, evin deprem testinden geçemediği, yıkılacağı, acilen elden çıkarılması gerektiği ve satış için “devletin” tanıdığı özel şirketlerin ev veya arsa satın aldığı belirtiliyor. Sürekli olarak telefondan yapılan bu tür baskılarla yıldırılan ev veya mülk sahipleri; evlerini ve tarlalarını satmak- dolandırıcılara kaptırmak durumunda kalıyor.   “SAVCI, POLİS VEYA DEVLET MEMURU TELEFONLA PARA İTEMEZ” Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşın vatandaşların tedbirli ve uyanık olmalarını isteyen Asker, Emniyet ve Adliye mensupları polislerin veyahut savcıların telefonda satış istemeyeceğini belirtiyor. Polislerin özellikle vurguladığı nokta ise elinde resmi bir evrak olmadan gelen aracı kişilere karşı uyanık olunması. 
BATI AKDENİZ'İN İLLERİNDEN OLAN ANTALYA VE AFYONKARAHİSAR’DA YAŞANAN BİR DİĞER DOLANDIRICILIK VAKASI İSE EV TELEFONLARINI ARAYIP, EV SATTIRMA.

Eski Türk filmlerindeki bazı sahnenin aynısı 2016 yılında Antalya ve Afyonkarahisar’da yaşandı. Özellikle yaşlı veya yalnız yaşayan kişilerin hedef seçildiği bu yöntem ile onların ev telefonları sürekli “sahte” savcı, tapu müdürü ve polislerce aranıp, evin deprem testinden geçemediği, yıkılacağı, acilen elden çıkarılması gerektiği ve satış için “devletin” tanıdığı özel şirketlerin ev veya arsa satın aldığı belirtiliyor. Sürekli olarak telefondan yapılan bu tür baskılarla yıldırılan ev veya mülk sahipleri; evlerini ve tarlalarını satmak- dolandırıcılara kaptırmak durumunda kalıyor.

 

“SAVCI, POLİS VEYA DEVLET MEMURU TELEFONLA PARA İTEMEZ”

Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşın vatandaşların tedbirli ve uyanık olmalarını isteyen Asker, Emniyet ve Adliye mensupları polislerin veyahut savcıların telefonda satış istemeyeceğini belirtiyor. Polislerin özellikle vurguladığı nokta ise elinde resmi bir evrak olmadan gelen aracı kişilere karşı uyanık olunması. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.