-dolandırıcılık haber dizisi-

Gündem 22.02.2016 - 09:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

-dolandırıcılık haber dizisi-

DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 6 “ANKET YAPIYORUZ”
Batı Akdeniz Bölgesindeki bir başka dolandırıcılık yöntemi de yine telefon dolandırıcılığı konusunda. Ev telefonlarını görünmeyen veya tek taraflı telefonlarla, cep telefonlarını da hileli numaralarla arayan dolandırıcılar “anket yapıyoruz” başlığı altında dolandırmak istedikleri vatandaşlara “evde kaç kişi yaşadığını, kimin çalışıyor olduğunu, evin hangi saatlerde boş kaldığını, gelir düzeyini, yatırım- birikim miktarlarını, evdeki değerli – ziynet eşyalarını” öğrenip, o evin boş kaldığı saatlerde soyulmasını, o evde yaşayan vatandaşların da çalıştıkları işyerleri ismini öğrenerek o işyeri ismiyle para talep etmelerini yapıyorlar. Bunun için genç kişilerin seslerini veya genç kişileri kullanan dolandırıcılar, telefonun ucundaki vatandaşlara güven sağlamak için gençleri ve özellikle genç bayanları kullanarak iyi niyeti kötüye kullanıp, vatandaşları telefondan dolandırıyorlar.   “TELEFON ANKETLERİNE KATILMAYIN” Vatandaşları ev, iş veya cep telefonlarından yapılan anketlere katılmamaları konusunda uyaran Emniyet Yetkilileri, her bir vatandaşın kendi gizli bilgilerinin olması gerektiğini, bu bilgilerin bir başkasıyla paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor.
DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ: 6 “ANKET YAPIYORUZ”

Batı Akdeniz Bölgesindeki bir başka dolandırıcılık yöntemi de yine telefon dolandırıcılığı konusunda.

Ev telefonlarını görünmeyen veya tek taraflı telefonlarla, cep telefonlarını da hileli numaralarla arayan dolandırıcılar “anket yapıyoruz” başlığı altında dolandırmak istedikleri vatandaşlara “evde kaç kişi yaşadığını, kimin çalışıyor olduğunu, evin hangi saatlerde boş kaldığını, gelir düzeyini, yatırım- birikim miktarlarını, evdeki değerli – ziynet eşyalarını” öğrenip, o evin boş kaldığı saatlerde soyulmasını, o evde yaşayan vatandaşların da çalıştıkları işyerleri ismini öğrenerek o işyeri ismiyle para talep etmelerini yapıyorlar. Bunun için genç kişilerin seslerini veya genç kişileri kullanan dolandırıcılar, telefonun ucundaki vatandaşlara güven sağlamak için gençleri ve özellikle genç bayanları kullanarak iyi niyeti kötüye kullanıp, vatandaşları telefondan dolandırıyorlar.

 

“TELEFON ANKETLERİNE KATILMAYIN”

Vatandaşları ev, iş veya cep telefonlarından yapılan anketlere katılmamaları konusunda uyaran Emniyet Yetkilileri, her bir vatandaşın kendi gizli bilgilerinin olması gerektiğini, bu bilgilerin bir başkasıyla paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.