Zeytintaşı Mağarası Ziyaretçilerini Bekliyor

Turizm 01.07.2020 - 16:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Zeytintaşı Mağarası Ziyaretçilerini Bekliyor

Zeytintaşı Mağarası Ziyaretçilerini Bekliyor
  Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü sorumluluk sahalarından olan Zeytintaşı Mağarası Tabiat Anıtı, 1997 yılında taş ocağı işletmek amacıyla açılan yapay bir galeri sonunda tesadüfen bulunmuş olup 27.06.2013 tarihinde Tabiat Anıtı olarak ilan edilmiştir. Büyüleyici görselliğe sahip olan mağara, içerisinde birbirinden farklı mağara oluşumlarını (soda çubukları, traverten, akmataşı, bayrak traverten, mısır patlağı, heliktik şekiller...) barındırmaktadır. Halen oluşumunu sürdürmekte olan Zeytintaşı Mağarası, farklı mağara içi oluşumları ile bir mücevher kadar kıymetlidir. Yüzlerce narin, estetik, kristalimsi sarkıttan oluşan ve avize salonu olarak isimlendirilen bölüm ise hayranlık uyandıracak güzelliktedir. Antalya’nın Serik ilçesine 16 km uzaklıkta olan Zeytintaşı Mağarası Tabiat Anıtı’nda her türlü Covid-19 tedbirleri (ateş ölçer, maske, el dezenfektanı) alınmış olup mağara içerisine tek seferde yalnızca 3 kişi alınmaktadır. Zeytintaşı Mağarası, Pazartesi günleri hariç diğer tüm günlerde 8:30-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.      
Zeytintaşı Mağarası Ziyaretçilerini Bekliyor

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Antalya Şube Müdürlüğü sorumluluk sahalarından olan Zeytintaşı Mağarası Tabiat Anıtı, 1997 yılında taş ocağı işletmek amacıyla açılan yapay bir galeri sonunda tesadüfen bulunmuş olup 27.06.2013 tarihinde Tabiat Anıtı olarak ilan edilmiştir.

Büyüleyici görselliğe sahip olan mağara, içerisinde birbirinden farklı mağara oluşumlarını (soda çubukları, traverten, akmataşı, bayrak traverten, mısır patlağı, heliktik şekiller...) barındırmaktadır. Halen oluşumunu sürdürmekte olan Zeytintaşı Mağarası, farklı mağara içi oluşumları ile bir mücevher kadar kıymetlidir. Yüzlerce narin, estetik, kristalimsi sarkıttan oluşan ve avize salonu olarak isimlendirilen bölüm ise hayranlık uyandıracak güzelliktedir.

Antalya’nın Serik ilçesine 16 km uzaklıkta olan Zeytintaşı Mağarası Tabiat Anıtı’nda her türlü Covid-19 tedbirleri (ateş ölçer, maske, el dezenfektanı) alınmış olup mağara içerisine tek seferde yalnızca 3 kişi alınmaktadır.

Zeytintaşı Mağarası, Pazartesi günleri hariç diğer tüm günlerde 8:30-17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.