YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI ALINDI

Gündem 15.02.2021 - 15:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI ALINDI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yüz yüze eğitim kararı alındı. MAKÜ'den 2020- 2021 Bahar Dönemi eğitim yöntemine dair duyuru yayınlandı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yüz yüze eğitim kararı alındı.   MAKÜ'den 2020- 2021 Bahar Dönemi eğitim yöntemine dair duyuru yayınlandı.  1.    Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitim öğretimi; Veteriner Fakültesi, Turizm İşletmeciliği-Otelcilik YO, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO ve Yeşilova İsmail Akın MYO’da 1 Mart 2021 tarihinde, diğer tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü akademik birimlerde 8 Mart 2021 tarihinde başlayacaktır. < >     Tablo 1’de görülen akademik birimlerdeki bölüm ve programların ilgili sınıflarındaki “uygulamalar” seyreltilerek şubeler şeklinde, tüm sağlık tedbirleri alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. İlgili akademik birimler bu sınıflardaki teorik derslerin yüz yüze veya uzaktan eğitim ile yapılacağına karar vereceklerdir. Ayrıca tüm lisansüstü programlardaki tüm dersler yüz yüze gerçekleştirilecektir.     Üniversitemizin ön lisans ve lisans düzeyindeki “teorik ağırlıklı akademik birimlerde” eğitim-öğretim, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden eşzamanlı (online) olarak gerçekleştirilecektir. Tablo 1. Derslerin Yüz Yüze Gerçekleştirileceği Akademik Birimler ve İlgili Bölüm/Programlar   4.   Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde ve Pedagojik Formasyon programlarında bulunan öğretmenlik uygulaması, topluma hizmet uygulamaları, okul deneyimi, kurum deneyimi gibi derslerin MEB ve YÖK tarafından belirlenecek akademik takvim ve yönteme göre nasıl yapılacağı ilgili fakülte kurulları tarafından kararlaştırılacaktır. 5.   3+1, 7+1, 6+2 gibi işyerinde uygulama yapılan “İşyeri Uygulaması”, “İşbaşında Eğitim” ve staj uygulamaları iş yerlerinde fiili olarak yapılacaktır. 10.   2020-2021 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi için kayıt dondurma talebinde bulunacak öğrencilerimizin; öğrenci bilgi sistemi üzerinden herhangi bir gerekçe göstermeden kayıt dondurma başvurusu işlemi yapması sağlanacaktır. 11.   Pandemi nedeniyle devam etmekte olan Uzaktan Eğitim Sürecinde Üniversitemiz Engelli Öğrencilerinin sorunları konusunda “mümkün olduğunca erişilebilir kılmanın gerekliliği” yönünde hassasiyet gösterilecektir.  TÖMER Sertifika Program dersleri hibrit yöntemle aynı anda yüz yüze ve online olarak uzaktan eğitim sistemi ile yapılacaktır. E-nabız sistemine kayıtlı kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerimizin derse devam durumları ilgili bölüm kurullarınca/ilgili komisyonlarca karar verilecektir.  Uzaktan eğitim yöntemi ile yürütülen derslerin yarıyıl ara sınavları, öğretim elemanının önceden belirleyip ilan edeceği yönteme göre dijital ortamda (çoktan seçmeli, doğru/yanlış, yazılı, ödev, vb.) yapılacaktır. Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirleri almak ve HES Kodu ibraz etmek koşuluyla Üniversitemiz öğrencileri ve diğer üniversite öğrencileri için yerleşkelerimizdeki derslikler, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından kontrollü bir şekilde yararlanabilmeleri sağlanacaktır.            
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yüz yüze eğitim kararı alındı. MAKÜ'den 2020- 2021 Bahar Dönemi eğitim yöntemine dair duyuru yayınlandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde yüz yüze eğitim kararı alındı.

 

MAKÜ'den 2020- 2021 Bahar Dönemi eğitim yöntemine dair duyuru yayınlandı. 

1.    Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitim öğretimi; Veteriner Fakültesi, Turizm İşletmeciliği-Otelcilik YO, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO ve Yeşilova İsmail Akın MYO’da 1 Mart 2021 tarihinde, diğer tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü akademik birimlerde 8 Mart 2021 tarihinde başlayacaktır.

< >     Tablo 1’de görülen akademik birimlerdeki bölüm ve programların ilgili sınıflarındaki “uygulamalar” seyreltilerek şubeler şeklinde, tüm sağlık tedbirleri alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. İlgili akademik birimler bu sınıflardaki teorik derslerin yüz yüze veya uzaktan eğitim ile yapılacağına karar vereceklerdir. Ayrıca tüm lisansüstü programlardaki tüm dersler yüz yüze gerçekleştirilecektir.     Üniversitemizin ön lisans ve lisans düzeyindeki “teorik ağırlıklı akademik birimlerde” eğitim-öğretim, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden eşzamanlı (online) olarak gerçekleştirilecektir. Tablo 1. Derslerin Yüz Yüze Gerçekleştirileceği Akademik Birimler ve İlgili Bölüm/Programlar

 

4.   Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde ve Pedagojik Formasyon programlarında bulunan öğretmenlik uygulaması, topluma hizmet uygulamaları, okul deneyimi, kurum deneyimi gibi derslerin MEB ve YÖK tarafından belirlenecek akademik takvim ve yönteme göre nasıl yapılacağı ilgili fakülte kurulları tarafından kararlaştırılacaktır.

5.   3+1, 7+1, 6+2 gibi işyerinde uygulama yapılan “İşyeri Uygulaması”, “İşbaşında Eğitim” ve staj uygulamaları iş yerlerinde fiili olarak yapılacaktır.

10.   2020-2021 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi için kayıt dondurma talebinde bulunacak öğrencilerimizin; öğrenci bilgi sistemi üzerinden herhangi bir gerekçe göstermeden kayıt dondurma başvurusu işlemi yapması sağlanacaktır.

11.   Pandemi nedeniyle devam etmekte olan Uzaktan Eğitim Sürecinde Üniversitemiz Engelli Öğrencilerinin sorunları konusunda “mümkün olduğunca erişilebilir kılmanın gerekliliği” yönünde hassasiyet gösterilecektir. 

TÖMER Sertifika Program dersleri hibrit yöntemle aynı anda yüz yüze ve online olarak uzaktan eğitim sistemi ile yapılacaktır.
E-nabız sistemine kayıtlı kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerimizin derse devam durumları ilgili bölüm kurullarınca/ilgili komisyonlarca karar verilecektir. 
Uzaktan eğitim yöntemi ile yürütülen derslerin yarıyıl ara sınavları, öğretim elemanının önceden belirleyip ilan edeceği yönteme göre dijital ortamda (çoktan seçmeli, doğru/yanlış, yazılı, ödev, vb.) yapılacaktır.
Covid-19 salgınına yönelik gerekli tedbirleri almak ve HES Kodu ibraz etmek koşuluyla Üniversitemiz öğrencileri ve diğer üniversite öğrencileri için yerleşkelerimizdeki derslikler, kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından kontrollü bir şekilde yararlanabilmeleri sağlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.