YKS-2020’de MAKÜ’nün Doluluk Oranı Yüzde 97’ye Ulaştı

Eğitim 27.08.2020 - 14:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YKS-2020’de MAKÜ’nün Doluluk Oranı Yüzde 97’ye Ulaştı

YKS-2020’de MAKÜ’nün Doluluk Oranı Yüzde 97’ye Ulaştı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2020) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) lisans kontenjanlarının yüzde 97’si doldu. 4 bin 496 ön lisans, 3 bin 700 lisans öğrencisinin tercih ettiği MAKÜ, toplamda 8 bin 196 yeni öğrenciye kapılarını açtı. Buna göre ön lisans programlarında doluluk oranı yüzde 96 olurken lisans programlarındaki doluluk oranı yüzde 97’ye ulaştı. Bölgenin en büyük hayvan hastanesine sahip olan MAKÜ Veteriner Fakültesi 103 yeni öğrencisiyle yüzde 100 doluluğa ulaştı. Yine bölgenin en gelişmiş spor kompleksine sahip olan Spor Bilimleri Fakültesi yüzde 100 oranında doldu. Yine Bucak İşletme, Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Sanat ve Tasarım Fakültesi de yüzde 100 doluluğa ulaştı. MAKÜ, fakültelerdeki tercih edilme başarısını yüksekokullarda da sürdürdü. Bucak Sağlık Yüksekokulu, Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu da yüzde 100 doluluğa ulaştı. Meslek Yüksekokullarında da aynı başarıyı yakalayan MAKÜ’nün 13 meslek yüksekokulundan 9’u tamamen doldu. Diğer meslek yüksekokullarındaki doluluk oranları ise yüzde 80’e yaklaştı. Ek yerleştirme sonuçlarında yerleşen öğrenci sayısının 8 bin 800, doluluk oranının ise yüzde 100 olması hedefleniyor. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Son yıllarda akademik birimleri günün ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandıran, bu çerçevede onlarca yeni bölüm/program açan MAKÜ, yerleştirmelerde lisans programlarında 97, ön lisansta 96 oranında dolulukla ilgi odağı oldu. Emeklerimizin karşılığını almaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi. MAKÜ’ye yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri ise elektronik olarak 29 Ağustos – 02 Eylül 2020 tarihlerinde, şahsen başvurulan programlarda ise 31 Ağustos – 4 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak.
YKS-2020’de MAKÜ’nün Doluluk Oranı Yüzde 97’ye Ulaştı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2020) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) lisans kontenjanlarının yüzde 97’si doldu.

4 bin 496 ön lisans, 3 bin 700 lisans öğrencisinin tercih ettiği MAKÜ, toplamda 8 bin 196 yeni öğrenciye kapılarını açtı. Buna göre ön lisans programlarında doluluk oranı yüzde 96 olurken lisans programlarındaki doluluk oranı yüzde 97’ye ulaştı.

Bölgenin en büyük hayvan hastanesine sahip olan MAKÜ Veteriner Fakültesi 103 yeni öğrencisiyle yüzde 100 doluluğa ulaştı. Yine bölgenin en gelişmiş spor kompleksine sahip olan Spor Bilimleri Fakültesi yüzde 100 oranında doldu. Yine Bucak İşletme, Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Sanat ve Tasarım Fakültesi de yüzde 100 doluluğa ulaştı.

MAKÜ, fakültelerdeki tercih edilme başarısını yüksekokullarda da sürdürdü. Bucak Sağlık Yüksekokulu, Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu da yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Meslek Yüksekokullarında da aynı başarıyı yakalayan MAKÜ’nün 13 meslek yüksekokulundan 9’u tamamen doldu. Diğer meslek yüksekokullarındaki doluluk oranları ise yüzde 80’e yaklaştı.

Ek yerleştirme sonuçlarında yerleşen öğrenci sayısının 8 bin 800, doluluk oranının ise yüzde 100 olması hedefleniyor.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Son yıllarda akademik birimleri günün ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandıran, bu çerçevede onlarca yeni bölüm/program açan MAKÜ, yerleştirmelerde lisans programlarında 97, ön lisansta 96 oranında dolulukla ilgi odağı oldu. Emeklerimizin karşılığını almaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

MAKÜ’ye yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri ise elektronik olarak 29 Ağustos – 02 Eylül 2020 tarihlerinde, şahsen başvurulan programlarda ise 31 Ağustos – 4 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.