Yenilenebilir enerjide TurSEFF destekleri anlatıldı

Teknoloji 30.03.2017 - 09:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yenilenebilir enerjide TurSEFF destekleri anlatıldı

Batı Akdeniz’in sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınması için çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ilgili kurumlarla işbirliğinde yenilenebilir enerji yatırımlarına sağlanan finansman destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı Burdur’da yapıldı.
BAKA, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ile Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğindeki toplantıda; KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan TurSEFF projesi kapsamında sağlanan finansman kaynaklarından nasıl ve hangi koşularda yararlanılabileceği anlatıldı.   Burdur, Isparta ve Antalya’da yenilenebilir enerji potansiyelini değerlendirmeyi hedefleyen yatırımlara finansal kaynak olabilecek bilgilendirme toplantısı düzenlendi. BAKA, BUTSO ve Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğinde Burdur’da gerçekleştirilen toplantıya; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile özel sektör temsilcileri katıldı. TurSEFF’den Proje Müdür Yardımcısı Emre Oğuzöncül, Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, Enerji Mühendisi Ahmet Çelik ile Şef Mühendis Mesut Avcı katılımcıları bilgilendirdi.   Toplantıda; Burdur ile bölgedeki işletmelerin yaralanabilecekleri enerji verimliliği veya yenilenebilir enerji projelerine yönelik finansman kaynaklarından daha fazla nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler verildi. Sektör yatırımcılarına yönelik teşvikler, destekler, hibeler, fonların ve mevzuatlar ile özel fonlar kapsamında TurSEFF tanıtımı yapılan toplantıda; KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan 2010’da başlayan proje anlatıldı. TurSEFF’in destekleriyle enerji verimliliği, atıktan enerji, fotovoltaik güneş, hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal gibi çok sayıda sürdürülebilir enerji yatırımlarına, işbirliği ortağı olan Türk bankaları ile verilen desteklerin neler olduğu konusunda bilgiler verildi. Burdur’da bugüne kadar başvuran 1’i hidroelektrik enerjisi 24’ü de güneş enerjisi projesinin programa başvurduğu, 3 projenin toplam 2,8 milyon Euro’luk finansman desteği aldığına dikkat çekildi.   TurSEFF’in, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın özel sektörde KOBİ ölçeğindeki şirketlere, uygun bulunan enerji verimliliği ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımlarının finanse edilebilmesi için katılımcı bankalar kanalıyla finansal kaynak oluşturduğu anlatılan toplantıda; yatırım projelerini yüzde 100’e kadar finanse edebilip 15 yıla varan vadelerle büyük avantajlar sağlandığı ifade edildi. Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı. 
Batı Akdeniz’in sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınması için çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ilgili kurumlarla işbirliğinde yenilenebilir enerji yatırımlarına sağlanan finansman destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı Burdur’da yapıldı.

BAKA, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ile Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğindeki toplantıda; KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan TurSEFF projesi kapsamında sağlanan finansman kaynaklarından nasıl ve hangi koşularda yararlanılabileceği anlatıldı.

 

Burdur, Isparta ve Antalya’da yenilenebilir enerji potansiyelini değerlendirmeyi hedefleyen yatırımlara finansal kaynak olabilecek bilgilendirme toplantısı düzenlendi. BAKA, BUTSO ve Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) işbirliğinde Burdur’da gerçekleştirilen toplantıya; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile özel sektör temsilcileri katıldı. TurSEFF’den Proje Müdür Yardımcısı Emre Oğuzöncül, Banka İlişkileri Müdürü Seyran Hatipoğlu, Enerji Mühendisi Ahmet Çelik ile Şef Mühendis Mesut Avcı katılımcıları bilgilendirdi.

 

Toplantıda; Burdur ile bölgedeki işletmelerin yaralanabilecekleri enerji verimliliği veya yenilenebilir enerji projelerine yönelik finansman kaynaklarından daha fazla nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler verildi. Sektör yatırımcılarına yönelik teşvikler, destekler, hibeler, fonların ve mevzuatlar ile özel fonlar kapsamında TurSEFF tanıtımı yapılan toplantıda; KOBİ düzeyindeki endüstriyel firmalara ve ticari girişimcilere yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilip Avrupa Birliği ile Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edilmekte olan 2010’da başlayan proje anlatıldı. TurSEFF’in destekleriyle enerji verimliliği, atıktan enerji, fotovoltaik güneş, hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal gibi çok sayıda sürdürülebilir enerji yatırımlarına, işbirliği ortağı olan Türk bankaları ile verilen desteklerin neler olduğu konusunda bilgiler verildi. Burdur’da bugüne kadar başvuran 1’i hidroelektrik enerjisi 24’ü de güneş enerjisi projesinin programa başvurduğu, 3 projenin toplam 2,8 milyon Euro’luk finansman desteği aldığına dikkat çekildi.

 

TurSEFF’in, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın özel sektörde KOBİ ölçeğindeki şirketlere, uygun bulunan enerji verimliliği ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımlarının finanse edilebilmesi için katılımcı bankalar kanalıyla finansal kaynak oluşturduğu anlatılan toplantıda; yatırım projelerini yüzde 100’e kadar finanse edebilip 15 yıla varan vadelerle büyük avantajlar sağlandığı ifade edildi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.