YENİ COVİD-19 TESTİ KEŞFEDİLDİ

Eğitim 13.10.2020 - 13:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YENİ COVİD-19 TESTİ KEŞFEDİLDİ

Covid-19 testinde yeni yöntem. Burundan ağrılı örnek almaya son veriliyor.
Covid-19 testinde acı veren sürüntü örneği yerine yeni yöntem keşfedildi.   Yeni covid-19 testi gargara yoluyla gerçekleştiriliyor.   Burundan sürünü örneği almak yerine kişilerin birkaç yudum suyla gargara yapması isteniyor. Yeni Covid-19 test yöntemi sayesinde daha fazla virüs ile ilgili örnek elde edilmesini de sağlıyor.   Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde Acıbadem Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından Covid-19 testlerinin duyarlılığını artıran ve hastadan örnek alımını kolaylaştıran yeni bir yöntem geliştirildi. MyMagiCon ismi verilen yöntem, bu özellikleri itibariyle dünyada tek ve ilk yöntem olarak dikkat çekti.   Yeni yöntem; Covid-19’u saptamak için tüm dünyada kullanılan PCR ve antijen testlerinin duyarlılığını 20 kat artırarak testlerin daha hızlı yapılması ve doğruluk oranının artmasının yolunu açıyor. Yeni yöntem; aynı zamanda, hastadan test örneği alımını da kolaylaştırıyor. Burundan sürüntü alınması yerine hastanın birkaç yudum suyla gargara yapıp ağzını çalkalaması yeterli hale geliyor. Böylece suyun tüm boğaz ve ağızla temas etmesi, sürüntüye göre daha çok sayıda virüsün örneğe geçmesini de sağlıyor
Covid-19 testinde yeni yöntem. Burundan ağrılı örnek almaya son veriliyor.

Covid-19 testinde acı veren sürüntü örneği yerine yeni yöntem keşfedildi.

 

Yeni covid-19 testi gargara yoluyla gerçekleştiriliyor.

 

Burundan sürünü örneği almak yerine kişilerin birkaç yudum suyla gargara yapması isteniyor. Yeni Covid-19 test yöntemi sayesinde daha fazla virüs ile ilgili örnek elde edilmesini de sağlıyor.

 

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde Acıbadem Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından Covid-19 testlerinin duyarlılığını artıran ve hastadan örnek alımını kolaylaştıran yeni bir yöntem geliştirildi. MyMagiCon ismi verilen yöntem, bu özellikleri itibariyle dünyada tek ve ilk yöntem olarak dikkat çekti.

 

Yeni yöntem; Covid-19’u saptamak için tüm dünyada kullanılan PCR ve antijen testlerinin duyarlılığını 20 kat artırarak testlerin daha hızlı yapılması ve doğruluk oranının artmasının yolunu açıyor. Yeni yöntem; aynı zamanda, hastadan test örneği alımını da kolaylaştırıyor. Burundan sürüntü alınması yerine hastanın birkaç yudum suyla gargara yapıp ağzını çalkalaması yeterli hale geliyor. Böylece suyun tüm boğaz ve ağızla temas etmesi, sürüntüye göre daha çok sayıda virüsün örneğe geçmesini de sağlıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.