VALİLİK AÇIKLADI BURDUR GÖLÜNDE GAZ ÇIKIŞI NEDENİ ARAŞTIRILACAK

Gündem 14.12.2020 - 15:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

VALİLİK AÇIKLADI BURDUR GÖLÜNDE GAZ ÇIKIŞI NEDENİ ARAŞTIRILACAK

5 Aralık 2020 Salı günü Burdur Gölü’nde gaz çıkışı nedeni araştırılacak…
Akdeniz'in önemli turizm ve seyahat güzergahı merkezlerinden olan Burdur Gölü'nün sahile yakın kısmında yaklaşık 10 gündün devam eden gaz çıkışı haberi sonrası Burdur Valiliği harekete geçti.   Bölgede Jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan araştırma ve incelemeler yaparak, Burdur'un birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti. Yüksek Mühendis Abdurrahman Arıkan deprem uyarısı yaptığı gelişmeyle ilgili olarak "Burdur birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu bir stres boşalması olabilir. Bu kabarcıklar olası depremin habercisi olabilir. Yer altından gelen her türlü gaz veya sıvı çıkışı bir sıkıntının başlangıcı olabilir" dedi.   Yapılan açıklamaların ardından Burdur Valiliği yaptığı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında "Burdur Gölü'nde Gaz Çıkışı Olası Bir Depremin Habercisi Olabilir?" başlığı ile geniş şekilde yer verilen haber ve görüntülerle ilgili olarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden alanında uzman hocalar tarafından 15 Aralık 2020 Salı günü Burdur Gölü’nde yerinde inceleme yapılacaktır." denildi.    
5 Aralık 2020 Salı günü Burdur Gölü’nde gaz çıkışı nedeni araştırılacak…

Akdeniz'in önemli turizm ve seyahat güzergahı merkezlerinden olan Burdur Gölü'nün sahile yakın kısmında yaklaşık 10 gündün devam eden gaz çıkışı haberi sonrası Burdur Valiliği harekete geçti.

 

Bölgede Jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan araştırma ve incelemeler yaparak, Burdur'un birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti.

Yüksek Mühendis Abdurrahman Arıkan deprem uyarısı yaptığı gelişmeyle ilgili olarak "Burdur birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu bir stres boşalması olabilir. Bu kabarcıklar olası depremin habercisi olabilir. Yer altından gelen her türlü gaz veya sıvı çıkışı bir sıkıntının başlangıcı olabilir" dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından Burdur Valiliği yaptığı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında "Burdur Gölü'nde Gaz Çıkışı Olası Bir Depremin Habercisi Olabilir?" başlığı ile geniş şekilde yer verilen haber ve görüntülerle ilgili olarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden alanında uzman hocalar tarafından 15 Aralık 2020 Salı günü Burdur Gölü’nde yerinde inceleme yapılacaktır." denildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.