Vali Öztürk Demre İlçesini Ziyaret Etti

Siyaset 10.01.2014 - 15:07, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Vali Öztürk Demre İlçesini Ziyaret Etti

Çalışma ziyaretleri kapsamında Demre Kaymakamlığını ziyaret eden Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İlçe Değerlendirme Toplantısının ardından, temel atma törenine katıldı ve incelemelerde bulundu.
Vali Sebahattin Öztürk, Demre ilçesine ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Öztürk’e Antalya protokolü de eşlik etti. Hükümet binası önünde Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Öztürk, ilk olarak kaymakamlık makamını ziyaret etti. Demre Kaymakamı, Vali Öztürk'e ziyareti anısına Noel Baba desenli bir çini hediye etti. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da Vali Öztürk’e buket takdim etti.           Daha sonra kaymakamlık binası toplantı salonuna geçilerek kamu kurumları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle İlçe Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Burada Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Demre’nin eğitim, sağlık, ekonomi, altyapı, turizm, asayiş ve güvenlik durumlarıyla ilgili brifing verdi.           Kaymakamın verdiği brifingin ardından konuşan Vali Sebahattin Öztürk, geçirmiş oldukları dolu felaketinden dolayı Demrelilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak; “Yaşanılan felaket karşısında devletimiz, ilçemize gerekli yardımları yapmakta gecikmemiştir. Lakin felaket karşısında sigortasız tarım arazilerine devletin verebileceği azami yardımlar yapılmıştır. Zira yapılan yardımların zararlarınızı tam olarak karşılayamadığı aşikardır dolayısı ile tekrar yaşanılabilecek kayıpların telafisi için tarım sigortasına geçilmesi şarttır.” dedi.           Antalya geliştikçe, turizm geliştikçe iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle Demre’nin de gelişeceğini ve değerleneceğini belirten Vali Öztürk; “Turizm ne kadar gelişirse gelişsin tarımdan vazgeçilmemeli ve burada bulunan sınırlı tarım arazileri tahrip edilmemelidir.” dedi. Demre’de turizmle ilgili hedeflerin gerçekleştirilmesi hususunda atılan en önemli adımın katı atık ve arıtma tesisi olduğunun altını çizen Vali Öztürk, iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle bu denli güzel bir yerin bu tesise bir an önce kavuşması gerektiğini belirtti.           Vali Sebahattin Öztürk, ilçe değerlendirme toplantısının ardından Demre’de yapılması planlanan öğrenci yurdu inşaatı temel atma törenine katılmak üzere Kaymakamlıktan ayrıldı.
Çalışma ziyaretleri kapsamında Demre Kaymakamlığını ziyaret eden Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İlçe Değerlendirme Toplantısının ardından, temel atma törenine katıldı ve incelemelerde bulundu.
Vali Sebahattin Öztürk, Demre ilçesine ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Öztürk’e Antalya protokolü de eşlik etti. Hükümet binası önünde Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Öztürk, ilk olarak kaymakamlık makamını ziyaret etti. Demre Kaymakamı, Vali Öztürk'e ziyareti anısına Noel Baba desenli bir çini hediye etti. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da Vali Öztürk’e buket takdim etti.
 
        Daha sonra kaymakamlık binası toplantı salonuna geçilerek kamu kurumları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle İlçe Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Burada Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Demre’nin eğitim, sağlık, ekonomi, altyapı, turizm, asayiş ve güvenlik durumlarıyla ilgili brifing verdi.
 
        Kaymakamın verdiği brifingin ardından konuşan Vali Sebahattin Öztürk, geçirmiş oldukları dolu felaketinden dolayı Demrelilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak; “Yaşanılan felaket karşısında devletimiz, ilçemize gerekli yardımları yapmakta gecikmemiştir. Lakin felaket karşısında sigortasız tarım arazilerine devletin verebileceği azami yardımlar yapılmıştır. Zira yapılan yardımların zararlarınızı tam olarak karşılayamadığı aşikardır dolayısı ile tekrar yaşanılabilecek kayıpların telafisi için tarım sigortasına geçilmesi şarttır.” dedi.
 
        Antalya geliştikçe, turizm geliştikçe iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle Demre’nin de gelişeceğini ve değerleneceğini belirten Vali Öztürk; “Turizm ne kadar gelişirse gelişsin tarımdan vazgeçilmemeli ve burada bulunan sınırlı tarım arazileri tahrip edilmemelidir.” dedi. Demre’de turizmle ilgili hedeflerin gerçekleştirilmesi hususunda atılan en önemli adımın katı atık ve arıtma tesisi olduğunun altını çizen Vali Öztürk, iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle bu denli güzel bir yerin bu tesise bir an önce kavuşması gerektiğini belirtti.
 
        Vali Sebahattin Öztürk, ilçe değerlendirme toplantısının ardından Demre’de yapılması planlanan öğrenci yurdu inşaatı temel atma törenine katılmak üzere Kaymakamlıktan ayrıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.