Vali Günaydın’dan açıklama

Eğitim 09.10.2017 - 16:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Vali Günaydın’dan açıklama

Vali Günaydın'dan, en iyi okul eve en yakın okul açıklaması
   "Bu uygulamayı ben getirmedim kanunda var" "Adrese göre öğrencileri en yakın okula gönderme uygulaması kanuni bir zorunluluktur " "48-50 kişilik ve 12-13 kişilik sınıflar normale döndü" Isparta'da 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenciler, adreslerinin bulunduğu yerlerdeki en yakın okullara gönderilmeye başlandı. Sahte ikamet göstererek öğrencilerin başka okullara gönderilmesinin önüne geçen uygulama hakkında açıklamada bulunan Vali Şehmus Günaydın, uygulamayı kendisinin getirmediğini söyledi. Bazı vatandaşların, bu uygulamayı kendisinin getirdiğini sandıklarını , ancak bu uygulamanın kanunda yer aldığını aktaran Vali Günaydın, "Bu uygulama benim yaptığım bir uygulama değil. Vatandaşlar arasında yanlış bir algı var. Bu durum zaten kanunda var olan bir uygulama. Cumhurbaşkanımız çıktı açıkladı. 'En iyi okul eve en yakın olan okuldur' dedi. Biz bu mantıkla hareket etmek zorundayız. Zaten kanun düzenleyici de bunu böyle düzenlemiş. Çocuklarımız evine en yakın okula gitsin, servislerde sıkıntı çekmesinler güvenlikleri ve emniyetleri yönünde bir sıkıntı olmasın dedik" diye konuştu. "Sınıf mevcutları normale döndü" Bu uygulama nedeniyle muhtarların gelen tepkileri kendilerine sürekli ilettiğini aktaran Vali Günaydın, "Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantıda sürekli bu konu konuşuluyor. Bütün muhtarlarımız bu konuda son derece memnun. Çünkü düne kadar 12-13 kişinin olduğu sınıflar normal sınıf haline döndü. 48-50 kişilik olan sınıflar normale döndü. Biz doğruları yapmak zorundayız. Elbette bu yapılan işlemlerden bazı vatandaşlarımız rahatsızlık duyacaktır. Bu da son derece normal. Kendilerine özgü bazı sıkıntıları dertleri olabilir. Milli Eğitim Müdürlüğümüze talimat verdik. Kanunlar çerçevesinde sıkıntısı olan bütün vatandaşlarımıza yardımcı olun dedik. Şu ana kadar bize iletilen çok büyük bir sıkıntı yok. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu tür sorunlarla karşılaştığı zaman da gereğini kanunlar çerçevesinde yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın, doğru olanı budur"dedi. "Aileler çocuklarına yakın olacak" Önemli unsurun herkesin çocuğunu oturduğu adrese en yakın okula göndermesi olduğunun altını çizen Vali Günaydın, "Bunun nedeni, çocuklarımız annesine babasına yakın olacak, evine gidip sıcak yemeğini yiyebilecek, ailelerimizin zaman zaman kendilerini gidip görmeleri için de çok daha uzak bir yere gitmelerine ihtiyaç kalmayacak" ifadelerine yer verdi.
Vali Günaydın'dan, en iyi okul eve en yakın okul açıklaması

 

 "Bu uygulamayı ben getirmedim kanunda var"

"Adrese göre öğrencileri en yakın okula gönderme uygulaması kanuni bir zorunluluktur "

"48-50 kişilik ve 12-13 kişilik sınıflar normale döndü"

Isparta'da 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenciler, adreslerinin bulunduğu yerlerdeki en yakın okullara gönderilmeye başlandı. Sahte ikamet göstererek öğrencilerin başka okullara gönderilmesinin önüne geçen uygulama hakkında açıklamada bulunan Vali Şehmus Günaydın, uygulamayı kendisinin getirmediğini söyledi.

Bazı vatandaşların, bu uygulamayı kendisinin getirdiğini sandıklarını , ancak bu uygulamanın kanunda yer aldığını aktaran Vali Günaydın, "Bu uygulama benim yaptığım bir uygulama değil. Vatandaşlar arasında yanlış bir algı var. Bu durum zaten kanunda var olan bir uygulama. Cumhurbaşkanımız çıktı açıkladı. 'En iyi okul eve en yakın olan okuldur' dedi. Biz bu mantıkla hareket etmek zorundayız. Zaten kanun düzenleyici de bunu böyle düzenlemiş. Çocuklarımız evine en yakın okula gitsin, servislerde sıkıntı çekmesinler güvenlikleri ve emniyetleri yönünde bir sıkıntı olmasın dedik" diye konuştu.

"Sınıf mevcutları normale döndü"

Bu uygulama nedeniyle muhtarların gelen tepkileri kendilerine sürekli ilettiğini aktaran Vali Günaydın, "Arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantıda sürekli bu konu konuşuluyor. Bütün muhtarlarımız bu konuda son derece memnun. Çünkü düne kadar 12-13 kişinin olduğu sınıflar normal sınıf haline döndü. 48-50 kişilik olan sınıflar normale döndü. Biz doğruları yapmak zorundayız. Elbette bu yapılan işlemlerden bazı vatandaşlarımız rahatsızlık duyacaktır. Bu da son derece normal. Kendilerine özgü bazı sıkıntıları dertleri olabilir. Milli Eğitim Müdürlüğümüze talimat verdik. Kanunlar çerçevesinde sıkıntısı olan bütün vatandaşlarımıza yardımcı olun dedik. Şu ana kadar bize iletilen çok büyük bir sıkıntı yok. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu tür sorunlarla karşılaştığı zaman da gereğini kanunlar çerçevesinde yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın, doğru olanı budur"dedi.

"Aileler çocuklarına yakın olacak"

Önemli unsurun herkesin çocuğunu oturduğu adrese en yakın okula göndermesi olduğunun altını çizen Vali Günaydın, "Bunun nedeni, çocuklarımız annesine babasına yakın olacak, evine gidip sıcak yemeğini yiyebilecek, ailelerimizin zaman zaman kendilerini gidip görmeleri için de çok daha uzak bir yere gitmelerine ihtiyaç kalmayacak" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.