ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ’NDE CEM YILMAZ’A ÖDÜL

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.08.2018 - 14:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ’NDE CEM YILMAZ’A ÖDÜL

Türkiye'nin ilk ve en köklü film festivali Uluslararası Antalya Film Festivali, 29 Eylül’de, 55 filmlik zengin bir programla 55'inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Türkiye'nin Oscarı Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl kapılarını 55'inci kez açacak. Bu yıl 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali, 55 filmlik zengin bir programla 55. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünya'nın kalbindeki yönetmen Ferzan Özpetek ile oyuncu, yönetmen, senaryo yazarı olarak sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün takdim edileceği Festival'in açılışı İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin de katılacağı “Everybody Knows /Herkes Biliyor” filminin Türkiye Prömiyeri’yle yapılacak. Bu yılki Onur Ödülleri ise Macaristanlı usta yönetmen Bela Tarr, Itır Esen ve Ömer Vargı’ya verilecek. Türk sinemasına önemli katkılarda bulunan Antalya Film Forum, bu yıl foruma seçilen 50 ulusal projenin yapımcı ve yönetmenlerini dünya profesyonelleri ile buluşturacak. Türkiye’nin ilk ve en köklü film festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya’yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmek ve Türk sinemasının dünyaya açılımını desteklemek için güçlü adımlarla yoluna devam ediyor. Bu yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nin detayları Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Artistik Direktör Mike Downey, Uluslararası Sanat Direktörü Avrupa Film Akademisi Başkan Yardımcısı Mirsad Purivatra, Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan’ın katıldığı basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı festival şehri yapma hedefine doğru ilerlediklerini kaydetti. Antalya’nın piyano festivalinin başlamasının yanında, her yıl çıtasını yükselttikleri Uluslararası Antalya Film Festivali’nin hazırlıklarına da devam ettiklerinin altını çizen Başkan Türel, “Uluslararası Antalya Film Festivali’nin en prestijli ve saygın festivallerin arasında yeralması en büyük hedeflerimizdendi. Birinci sınıf işlerin üretildiği şehrin fiziki değişiminin yanında sanatsal ve kültürel değişimde beraber oluşmasını önemsiyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre çok daha kapsamlı festival hazırlıyoruz. 29 Eylül, 5 Ekim Türkiye ve Antalya’da sinemanın profesyonellerini ağılayacağız. 55’inci yılında 55 filmlik zengin bir program sinema severlerin ilgisini çekecek."diye konuştu.    
Türkiye'nin ilk ve en köklü film festivali Uluslararası Antalya Film Festivali, 29 Eylül’de, 55 filmlik zengin bir programla 55'inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin Oscarı Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl kapılarını 55'inci kez açacak.

Bu yıl 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali, 55 filmlik zengin bir programla 55. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünya'nın kalbindeki yönetmen Ferzan Özpetek ile oyuncu, yönetmen, senaryo yazarı olarak sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün takdim edileceği Festival'in açılışı İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin de katılacağı “Everybody Knows /Herkes Biliyor” filminin Türkiye Prömiyeri’yle yapılacak.

Bu yılki Onur Ödülleri ise Macaristanlı usta yönetmen Bela Tarr, Itır Esen ve Ömer Vargı’ya verilecek. Türk sinemasına önemli katkılarda bulunan Antalya Film Forum, bu yıl foruma seçilen 50 ulusal projenin yapımcı ve yönetmenlerini dünya profesyonelleri ile buluşturacak.

Türkiye’nin ilk ve en köklü film festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya’yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmek ve Türk sinemasının dünyaya açılımını desteklemek için güçlü adımlarla yoluna devam ediyor. Bu yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nin detayları Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, Uluslararası Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Artistik Direktör Mike Downey, Uluslararası Sanat Direktörü Avrupa Film Akademisi Başkan Yardımcısı Mirsad Purivatra, Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan’ın katıldığı basın toplantısıyla açıklandı.

Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı festival şehri yapma hedefine doğru ilerlediklerini kaydetti.

Antalya’nın piyano festivalinin başlamasının yanında, her yıl çıtasını yükselttikleri Uluslararası Antalya Film Festivali’nin hazırlıklarına da devam ettiklerinin altını çizen Başkan Türel, “Uluslararası Antalya Film Festivali’nin en prestijli ve saygın festivallerin arasında yeralması en büyük hedeflerimizdendi. Birinci sınıf işlerin üretildiği şehrin fiziki değişiminin yanında sanatsal ve kültürel değişimde beraber oluşmasını önemsiyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre çok daha kapsamlı festival hazırlıyoruz. 29 Eylül, 5 Ekim Türkiye ve Antalya’da sinemanın profesyonellerini ağılayacağız. 55’inci yılında 55 filmlik zengin bir program sinema severlerin ilgisini çekecek."diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.