TÜRKİYENİN MALDİVLERİ 2020'DE 800 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Gündem 13.01.2021 - 14:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TÜRKİYENİN MALDİVLERİ 2020'DE 800 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AĞIRLADI

SALGINA RAĞMEN 800 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ GELDİ...
Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü'nün, 2020'de 800 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.   Valilikten alınan bilgiye göre, doğa harikası Salda Gölü'ne, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen 800 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Salgın tedbirlerinden dolayı yaklaşık 2,5 ay kapalı tutulan ve 1 Haziran'dan itibaren ziyarete açılan Salda Gölü, yaz döneminde yoğun ziyaretçi ağırladı.   Yoğun ilgiden dolayı koruma çalışmaları kapsamında 15 Ekim'den itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Salda'nın "Beyaz Adalar" bölgesinde göle ve plaja giriş kapatılmıştı. Salda Gölü'nü 2019'da 1 milyon 400 bin kişi ziyaret etmişti.  
SALGINA RAĞMEN 800 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ GELDİ...

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü'nün, 2020'de 800 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

 

Valilikten alınan bilgiye göre, doğa harikası Salda Gölü'ne, yeni tip koronavirüs salgınına rağmen 800 binin üzerinde ziyaretçi geldi.

Salgın tedbirlerinden dolayı yaklaşık 2,5 ay kapalı tutulan ve 1 Haziran'dan itibaren ziyarete açılan Salda Gölü, yaz döneminde yoğun ziyaretçi ağırladı.

 

Yoğun ilgiden dolayı koruma çalışmaları kapsamında 15 Ekim'den itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Salda'nın "Beyaz Adalar" bölgesinde göle ve plaja giriş kapatılmıştı.

Salda Gölü'nü 2019'da 1 milyon 400 bin kişi ziyaret etmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.