TÜM HAŞERE YUVALARI İLAÇLANACAK

Sağlık 13.04.2020 - 11:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TÜM HAŞERE YUVALARI İLAÇLANACAK

TÜM HAŞERE YUVALARI İLAÇLANACAK
Burdur Belediyesi haşere ve larva ile mücadele  kapsamında ilaçlama çalışmalarına başladı. İl genelinde devam eden koronovirüs Covid-19’a yönelik yapılan dezenfekte çalışmaların yanı sıra Budur Belediyesi tarafından yaz aylarının en büyük sorunlarından olan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi her türlü haşereye karşı, her yıl hassasiyetle yapılan ilaçlama çalışmalarına bu yıl erken bahar öncesi başladı.   TÜM HAŞERE YUVALARI İLAÇLANACAK Belediyenin ilaçlama ekibi tarafından bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte başlanan çalışmalarda vatandaşların yaz aylarında büyük rahatsızlık duyduğu sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi için erken dönem larva mücadelesini yürütülüyor. Şehir merkezinde su birikintileri ve bataklık alanlarda ve şehir içi mazgallarda yürütülen larva mücadelesinde ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdüren ilaçlama ekipleri; sulak alanlar başta olmak üzere, çöp konteyerleri, kanallar, fosseptik ve gübrelik alanlarda ilaçlama yapıyor.  Haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerdeki karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmaları deneyimli personel tarafından yapılırken, çalışmalarda  Hedef dışı canlıların (insanlar, kuşlar, arılar, balıklar) zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınıyor. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Belediyemiz halk sağlığını korumak için elinden gelen çabayı gösteriyor. İlaçlama çalışmalarımız sayesinde böcek, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz bu sene erken ve etkin bir şekilde başladı. Halkımızın rahat bir yaşam sürdürebilmesi bu çalışmalarımız bahar ve yaz boyunca devam edecek.” dedi. Başkan Ercengiz, Bu yıl mücadelenin etkin olabilmesi için erken başlayan ilaçlama çalışmalarının bahar ve yaz ayları boyunca Burdur Şehir Merkezi’nde tüm mahallelerde rutin bir şekilde devam edeceğini belirtti.
TÜM HAŞERE YUVALARI İLAÇLANACAK

Burdur Belediyesi haşere ve larva ile mücadele  kapsamında ilaçlama çalışmalarına başladı. İl genelinde devam eden koronovirüs Covid-19’a yönelik yapılan dezenfekte çalışmaların yanı sıra

Budur Belediyesi tarafından yaz aylarının en büyük sorunlarından olan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi her türlü haşereye karşı, her yıl hassasiyetle yapılan ilaçlama çalışmalarına bu yıl erken bahar öncesi başladı.

 

TÜM HAŞERE YUVALARI İLAÇLANACAK

Belediyenin ilaçlama ekibi tarafından bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte başlanan çalışmalarda vatandaşların yaz aylarında büyük rahatsızlık duyduğu sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi için erken dönem larva mücadelesini yürütülüyor.

Şehir merkezinde su birikintileri ve bataklık alanlarda ve şehir içi mazgallarda yürütülen larva mücadelesinde ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin bir biçimde sürdüren ilaçlama ekipleri; sulak alanlar başta olmak üzere, çöp konteyerleri, kanallar, fosseptik ve gübrelik alanlarda ilaçlama yapıyor. 

Haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerdeki karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmaları deneyimli personel tarafından yapılırken, çalışmalarda  Hedef dışı canlıların (insanlar, kuşlar, arılar, balıklar) zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınıyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Belediyemiz halk sağlığını korumak için elinden gelen çabayı gösteriyor. İlaçlama çalışmalarımız sayesinde böcek, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz bu sene erken ve etkin bir şekilde başladı. Halkımızın rahat bir yaşam sürdürebilmesi bu çalışmalarımız bahar ve yaz boyunca devam edecek.” dedi.

Başkan Ercengiz, Bu yıl mücadelenin etkin olabilmesi için erken başlayan ilaçlama çalışmalarının bahar ve yaz ayları boyunca Burdur Şehir Merkezi’nde tüm mahallelerde rutin bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.