TKDK İLE BURDUR’A 195 MİLYONLUK REKOR BAŞVURU

Ekonomi 15.04.2021 - 15:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TKDK İLE BURDUR’A 195 MİLYONLUK REKOR BAŞVURU

TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü; IPARD II 10. başvuru çağrı dönemi için yürüttüğü çalışmaları başarıyla tamamladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü; IPARD II 10. başvuru çağrı dönemi için yürüttüğü çalışmaları başarıyla tamamladı.     İlk etapta kabul edilen Hayvancılık projelerini kapsayan 102 milyonluk dev yatırımın ardından, 93 milyonu aşan ve birbirinden farklı işleme sektörlerini kapsayan yepyeni yatırımlarla tarım ve hayvancılık kenti Burdur’a hizmetini sürdüren TKDK İl Koordinatörlüğü, 10. Başvuru Çağrı dönemini toplamda 97,4 Milyonu hibe desteği olmak üzere 195 Milyonluk 53 proje başvurusu ile tamamlandı.     İŞLEME SEKTÖRÜNE YÖNELİK YENİ YATIRIMLARIN YER ALDIĞI 93 MİLYONU AŞAN 18 YENİ PROJE Kurulduğu günden itibaren, tarımın ve hayvancılığın gözbebeği Burdur’u bulunduğu sektörde lider konuma getirmeyi ve tarıma dayalı sanayiyi geliştirerek kırsalı kalkındırmayı amaçlayan Burdur İl Koordinatörlüğü, 10. Başvuru Çağrı döneminde almış olduğu 35 adet Hayvancılık projesiyle tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin önde gelen büyük şehirlerini geride bırakarak İlimize 102 milyon liralık yatırım kazandırma fırsatı elde etmiştir.   Bununla da yetinmeyen İl Koordinatörlüğü, aralarında peynir altı suyu işleme, sebze meyve kurutma tesisi, soğuk hava deposu, süt toplama merkezi ve kesimhane gibi işleme sektörüne yönelik yeni yatırımların yer aldığı 93 milyonu aşan 18 yeni projeyi Burdur’a kazandırarak, 10. Başvuru çağrı dönemini verimli bir şekilde sonlandırmış oldu.     10. BAŞVURU ÇAĞRI DÖNEMİNDE TOPLAMDA 97,4 MİLYON LİRASI KARŞILIKSIZ HİBE OLMAK ÜZERE BURDUR’A 195 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM   TKDK tarafından yapılacak incelemeler sonrasında Burdur’a 97,4 Milyon Lirası karşılıksız hibe olmak üzere 195 Milyon TL’lik yatırımın kazandırılacağı 53 proje arasında; 18 süt inekçiliği, 2 süt koyunculuğu, 1 keçi yetiştiriciliği, 5 büyükbaş besicilik, 6 küçükbaş besicilik, 1 süt işleme, 10 süt toplama merkezi, 1 peynir altı suyu işleme tesisi, 1 kesimhane, 3 soğuk hava deposu ve 2 adet sebze meyve kurutma, 2 adet hindi yetiştiriciliği ve 1 adet kaz yetiştiriciliği projesi yer almaktadır.   53 projenin hızlı bir şekilde Değerlendirme ve Seçim Komisyonuna sunulmasının ardından, yatırımcılarla karşılıklı sözleşmeler imzalanarak Burdur’a kazandırılacak 195 milyon TL’lik yeni yatırımların startı verilmiş olacak.      
TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü; IPARD II 10. başvuru çağrı dönemi için yürüttüğü çalışmaları başarıyla tamamladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğü; IPARD II 10. başvuru çağrı dönemi için yürüttüğü çalışmaları başarıyla tamamladı.
 
 

İlk etapta kabul edilen Hayvancılık projelerini kapsayan 102 milyonluk dev yatırımın ardından, 93 milyonu aşan ve birbirinden farklı işleme sektörlerini kapsayan yepyeni yatırımlarla tarım ve hayvancılık kenti Burdur’a hizmetini sürdüren TKDK İl Koordinatörlüğü, 10. Başvuru Çağrı dönemini toplamda 97,4 Milyonu hibe desteği olmak üzere 195 Milyonluk 53 proje başvurusu ile tamamlandı.
 
 

İŞLEME SEKTÖRÜNE YÖNELİK YENİ YATIRIMLARIN YER ALDIĞI 93 MİLYONU AŞAN 18 YENİ PROJE

Kurulduğu günden itibaren, tarımın ve hayvancılığın gözbebeği Burdur’u bulunduğu sektörde lider konuma getirmeyi ve tarıma dayalı sanayiyi geliştirerek kırsalı kalkındırmayı amaçlayan Burdur İl Koordinatörlüğü, 10. Başvuru Çağrı döneminde almış olduğu 35 adet Hayvancılık projesiyle tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin önde gelen büyük şehirlerini geride bırakarak İlimize 102 milyon liralık yatırım kazandırma fırsatı elde etmiştir.
 
Bununla da yetinmeyen İl Koordinatörlüğü, aralarında peynir altı suyu işleme, sebze meyve kurutma tesisi, soğuk hava deposu, süt toplama merkezi ve kesimhane gibi işleme sektörüne yönelik yeni yatırımların yer aldığı 93 milyonu aşan 18 yeni projeyi Burdur’a kazandırarak, 10. Başvuru çağrı dönemini verimli bir şekilde sonlandırmış oldu.
 
 

10. BAŞVURU ÇAĞRI DÖNEMİNDE TOPLAMDA 97,4 MİLYON LİRASI KARŞILIKSIZ HİBE OLMAK ÜZERE BURDUR’A 195 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM
 
TKDK tarafından yapılacak incelemeler sonrasında Burdur’a 97,4 Milyon Lirası karşılıksız hibe olmak üzere 195 Milyon TL’lik yatırımın kazandırılacağı 53 proje arasında; 18 süt inekçiliği, 2 süt koyunculuğu, 1 keçi yetiştiriciliği, 5 büyükbaş besicilik, 6 küçükbaş besicilik, 1 süt işleme, 10 süt toplama merkezi, 1 peynir altı suyu işleme tesisi, 1 kesimhane, 3 soğuk hava deposu ve 2 adet sebze meyve kurutma, 2 adet hindi yetiştiriciliği ve 1 adet kaz yetiştiriciliği projesi yer almaktadır.
 
53 projenin hızlı bir şekilde Değerlendirme ve Seçim Komisyonuna sunulmasının ardından, yatırımcılarla karşılıklı sözleşmeler imzalanarak Burdur’a kazandırılacak 195 milyon TL’lik yeni yatırımların startı verilmiş olacak.

 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.