TAVUK SUYU HEKİMLER HEKİMİ İBN-İ SİNA’NIN TEDAVİ YÖNTEMİYDİ

Sağlık 04.12.2020 - 10:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TAVUK SUYU HEKİMLER HEKİMİ İBN-İ SİNA’NIN TEDAVİ YÖNTEMİYDİ

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİPLE MÜCADELE EDEN TAVUK SUYU
Antik çağdan bu yana tedavi edici amacıyla pişirilen tavuk suyu çorbası, hekimlerin hekimi olarak bilinen İbn-i Sina'nın da tedavi yöntemlerinden biriydi.   Soğuk algınlığı ve griple mücadele eden tavuk suyu çorbasının düzenli tüketilmesi kış aylarında oluşabilecek hastalıkların önüne geçmektedir.   Aminoasitler tarafından son derece zengin olan tavuk suyu çorbası, mevsim geçişlerindeki soğuk algınlığı, nezle ya da grip tedavisi için birebir. Yapılan araştırmalar sonucu tavuk suyu, hücrelerin büyümesini engelleyen aminoasitler tarafından son derece zengin. Beyaz kan üretimini de destekleyen tavuk suyuna çorba, su kaybını da ortadan kaldırıyor.    MALZEMELER 2 adet tavuk suyu 5 su bardağı tavuk suyu Bir çay bardağı tel şehriye Bir adet havuç Birkaç dal maydanoz Karabiber Tuz   YAPILIŞI Tavuk göğüslerini haşlayın. Haşlama suyundan 5 bardak kenara ayırın. Haşlanmış tavukları didikleyin. Havucu rendeleyin ve az miktar zeytinyağında kavurun. Tavuk suyunu tencereye koyun ve ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca içine tel şehriyeyi ilave edin. Didiklenmiş tavukları ve havucu da tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları da tencereye koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine limon sıkarak içebilirsiniz.          
SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİPLE MÜCADELE EDEN TAVUK SUYU

Antik çağdan bu yana tedavi edici amacıyla pişirilen tavuk suyu çorbası, hekimlerin hekimi olarak bilinen İbn-i Sina'nın da tedavi yöntemlerinden biriydi.

 

Soğuk algınlığı ve griple mücadele eden tavuk suyu çorbasının düzenli tüketilmesi kış aylarında oluşabilecek hastalıkların önüne geçmektedir.

 

Aminoasitler tarafından son derece zengin olan tavuk suyu çorbası, mevsim geçişlerindeki soğuk algınlığı, nezle ya da grip tedavisi için birebir. Yapılan araştırmalar sonucu tavuk suyu, hücrelerin büyümesini engelleyen aminoasitler tarafından son derece zengin. Beyaz kan üretimini de destekleyen tavuk suyuna çorba, su kaybını da ortadan kaldırıyor. 

 

MALZEMELER

2 adet tavuk suyu
5 su bardağı tavuk suyu
Bir çay bardağı tel şehriye
Bir adet havuç
Birkaç dal maydanoz
Karabiber
Tuz

 

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini haşlayın. Haşlama suyundan 5 bardak kenara ayırın.
Haşlanmış tavukları didikleyin.
Havucu rendeleyin ve az miktar zeytinyağında kavurun.
Tavuk suyunu tencereye koyun ve ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca içine tel şehriyeyi ilave edin.
Didiklenmiş tavukları ve havucu da tencereye ekleyin.
Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozları da tencereye koyup 10 dakika kaynatın.
Üzerine limon sıkarak içebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.