TARIM VE HAYVANCILIK OKUYANLARA HİBE DESTEĞİ

Gündem 08.06.2021 - 17:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TARIM VE HAYVANCILIK OKUYANLARA HİBE DESTEĞİ

TARIM VE HAYVANCILIK OKUYANLARA HİBE DESTEĞİ
AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Lise ve üniversitede tarım, hayvancılık tarım ve hayvancılık okuyanlara 100 Bin TL’ye kadar hibe verileceğini duyurdu.   Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin kararın Resmi Gazetede yayınlandığını söyleyen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Kırsal alanda tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokullarından veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektöründe girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amacıyla hazırlanmıştır.” ifadelerini kullandı. 100 Bin TL’ye kadar hibenin gençlerin üretime katkı sağlamasında teşvik olacağını belirten Milletvekili Bayram Özçelik, “Hayvansal üretime yönelik projeler, Bitkisel üretime yönelik projeler, Su ürünleri üretimine yönelik projeler, Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler, bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecektir. Uygulanacak projelere 100 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacak. Kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından karşılanacak, ödemeler Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilecek.” dedi.  
TARIM VE HAYVANCILIK OKUYANLARA HİBE DESTEĞİ

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Lise ve üniversitede tarım, hayvancılık tarım ve hayvancılık okuyanlara 100 Bin TL’ye kadar hibe verileceğini duyurdu.

 

Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin kararın Resmi Gazetede yayınlandığını söyleyen Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Kırsal alanda tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokullarından veya üniversitelerin bu bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektöründe girişimciliği destekleyerek bu faaliyetlerin uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımları desteklemek amacıyla hazırlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

100 Bin TL’ye kadar hibenin gençlerin üretime katkı sağlamasında teşvik olacağını belirten Milletvekili Bayram Özçelik, “Hayvansal üretime yönelik projeler, Bitkisel üretime yönelik projeler, Su ürünleri üretimine yönelik projeler, Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeler, bu ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecektir. Uygulanacak projelere 100 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapılacak. Kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından karşılanacak, ödemeler Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilecek.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.