SDÜ, ASELSAN İÇİN BUZLANMAYAN YÜZEY ÜRETECEK

Teknoloji (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2018 - 15:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SDÜ, ASELSAN İÇİN BUZLANMAYAN YÜZEY ÜRETECEK

ISPARTA SDÜ, ASELSAN İÇİN BUZLANMAYAN YÜZEY ÜRETECEK
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile ASELSAN arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende Süperhidrofobik Alüminyum ve Kompozit Yüzey Geliştirilmesi’ başlıklı proje sözleşmesine imza atıldı. Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerim Yapıcı yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında nanoteknoloji ile üretilmiş kendi kendini temizleyebilme, buzlanmama, anti korozyon ve çevresel koşullara karşı dayanıklılık özelliklerine sahip alüminyum alaşım ve kompozit yüzey geliştirilecek. Projenin tüm aşamaları milli ve yerli olarak tasarlanacak.
ISPARTA SDÜ, ASELSAN İÇİN BUZLANMAYAN YÜZEY ÜRETECEK

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile ASELSAN arasında işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen törende Süperhidrofobik Alüminyum ve Kompozit Yüzey Geliştirilmesi’ başlıklı proje sözleşmesine imza atıldı.

Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerim Yapıcı yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında nanoteknoloji ile üretilmiş kendi kendini temizleyebilme, buzlanmama, anti korozyon ve çevresel koşullara karşı dayanıklılık özelliklerine sahip alüminyum alaşım ve kompozit yüzey geliştirilecek. Projenin tüm aşamaları milli ve yerli olarak tasarlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.