ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYAYIN

Gündem 30.03.2021 - 16:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYAYIN

Burdur’da Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın Etkinliği Kapsamında Kırmızı Çizgi Çekildi…
Burdur’da İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çiziyoruz” uygulaması kapsamında etkinlik düzenlendi.     Yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında yaya geçitleri kırmızıya boyanarak, sürücüler ve vatandaşlar bilgilendirildi.   İçişleri Bakanlığı’nca oluşturulan “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması etkinliği, Burdur’da Vali Ali Arslantaş öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinliğe, başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı P. Alb. Mehmet Fatih Ören, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başaklıgil, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, emniyet güçleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Etkinlikte konuşan Vali Arslantaş, “Yaya önceliğini toplumsal olarak hazmetmiş bir İl’de yaşamış olmanın keyfini sürüyoruz. Karayolları trafik kanunumuzun 74. Maddesinde sürücülere önemli bir yükümlülük yükleniyor. Deniliyor ki sürücüler herhangi bir görevli ya da trafik işaretinin olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde durmak, geçiş hazırlığında olan yayanın geçmesine müsade etmek zorundadırlar. Aksi halde de cezaya bağlanmış durumda. 2019 yılı hepinizin bildiği gibi Bakanlığımızın “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” mottosu ile yayaların geçiş üstünlüğünü farkındalık oluşturarak bir kere daha hatırlatma yılıydı. Rakamlara baktığımızda da bunun çok olumlu sonuçlarını görüyoruz. Mesela 2019 yılına göre 2020 yılında 50’nin üzerinde bir oranla yayaların karıştığı trafik kazalarında bir azalma görüyoruz. 2019 yılında yayalar İlimizde 106 trafik kazasına karışmışlar. 2020 yılında da 52 kazaya karışmışlar. 2021 yılının ilk 3 ayına baktığımızda bu oranın bu yılda 50’ye yakın azalacağını görüyoruz. Yaya önceliği konusundaki toplumsal bilincin arttığını görüyoruz. Şu anda bu satte 81 İl’de ve bütün ilçelerimizde Burdurumuzun da bütün ilçelerinde aynı farkındalık etkinliği devam ediyor. Ben 2021 yılının yayalarımızın karıştığı trafik kazalarının sıfıra indigi bir yıl olması temennisiyle hepinizi sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.                  
Burdur’da Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın Etkinliği Kapsamında Kırmızı Çizgi Çekildi…

Burdur’da İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çiziyoruz” uygulaması kapsamında etkinlik düzenlendi.

 

 

Yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında yaya geçitleri kırmızıya boyanarak, sürücüler ve vatandaşlar bilgilendirildi.

 

İçişleri Bakanlığı’nca oluşturulan “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması etkinliği, Burdur’da Vali Ali Arslantaş öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinliğe, başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı P. Alb. Mehmet Fatih Ören, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başaklıgil, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, emniyet güçleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Vali Arslantaş, “Yaya önceliğini toplumsal olarak hazmetmiş bir İl’de yaşamış olmanın keyfini sürüyoruz. Karayolları trafik kanunumuzun 74. Maddesinde sürücülere önemli bir yükümlülük yükleniyor. Deniliyor ki sürücüler herhangi bir görevli ya da trafik işaretinin olmadığı yerlerdeki yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde durmak, geçiş hazırlığında olan yayanın geçmesine müsade etmek zorundadırlar. Aksi halde de cezaya bağlanmış durumda. 2019 yılı hepinizin bildiği gibi Bakanlığımızın “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” mottosu ile yayaların geçiş üstünlüğünü farkındalık oluşturarak bir kere daha hatırlatma yılıydı. Rakamlara baktığımızda da bunun çok olumlu sonuçlarını görüyoruz. Mesela 2019 yılına göre 2020 yılında 50’nin üzerinde bir oranla yayaların karıştığı trafik kazalarında bir azalma görüyoruz. 2019 yılında yayalar İlimizde 106 trafik kazasına karışmışlar. 2020 yılında da 52 kazaya karışmışlar. 2021 yılının ilk 3 ayına baktığımızda bu oranın bu yılda 50’ye yakın azalacağını görüyoruz. Yaya önceliği konusundaki toplumsal bilincin arttığını görüyoruz. Şu anda bu satte 81 İl’de ve bütün ilçelerimizde Burdurumuzun da bütün ilçelerinde aynı farkındalık etkinliği devam ediyor. Ben 2021 yılının yayalarımızın karıştığı trafik kazalarının sıfıra indigi bir yıl olması temennisiyle hepinizi sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.