ÖĞRENCİLER, ELEKTRONİK MALZEMELER ÜRETTİLER

Bilim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2014 - 12:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ÖĞRENCİLER, ELEKTRONİK MALZEMELER ÜRETTİLER

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri kullanılabilecek elektronik malzemeler üretti.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri kullanılabilecek elektronik malzemeler üretti. Elmalı MYO öğrencileri Öğretim Görevlisi Levent Sözen rehberliğinde kullanılabilecek elektronik malzemeler üretti. Elektronik Haberleşme ve Kontrol Otomasyon Programı öğrencilerinin, bir uygulama dersi olan Sistem Analizi kapsamında çalışma yaptıklarını belirten Levent Sözen, “Elmalı MYO olarak öğrencilerimizi meslek hayatlarına hazırlamaya çalışıyoruz” dedi. Ders kapsamında yapılan uygulamalarda değişik elektronik malzemeler elde edildiğini kaydeden Sözen, “Bu yıl ilk defa elektronik ve otomasyona bağlı cihazlar elde etmeye başladık. Suyun tanka dolma ve dolum işleminin durmasını gösteren cihaz bunlardan birisidir. Kayan yazılı levhalar, sıcaklık, nem, saat gösteren aletler, led ışıklardan yararlanarak yapılan ve dışındaki ahşap kaplamasının bile bir öğrencimiz tarafından yapılan dijital saat diğer örneklerdendir. Bu yıla damga vuran çalışmamız ise çizgiyi takip eden robot araçlardır. Öğrencilerimiz arasında robot araba yarışması yaparak, gelecek yıl için planladığımız MYO’lar arası müsabakaya hazırlık oluşturacaktır” diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri kullanılabilecek elektronik malzemeler üretti.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri kullanılabilecek elektronik malzemeler üretti. 
Elmalı MYO öğrencileri Öğretim Görevlisi Levent Sözen rehberliğinde kullanılabilecek elektronik malzemeler üretti. Elektronik Haberleşme ve Kontrol Otomasyon Programı öğrencilerinin, bir uygulama dersi olan Sistem Analizi kapsamında çalışma yaptıklarını belirten Levent Sözen, “Elmalı MYO olarak öğrencilerimizi meslek hayatlarına hazırlamaya çalışıyoruz” dedi. 
Ders kapsamında yapılan uygulamalarda değişik elektronik malzemeler elde edildiğini kaydeden Sözen, “Bu yıl ilk defa elektronik ve otomasyona bağlı cihazlar elde etmeye başladık. Suyun tanka dolma ve dolum işleminin durmasını gösteren cihaz bunlardan birisidir. Kayan yazılı levhalar, sıcaklık, nem, saat gösteren aletler, led ışıklardan yararlanarak yapılan ve dışındaki ahşap kaplamasının bile bir öğrencimiz tarafından yapılan dijital saat diğer örneklerdendir. Bu yıla damga vuran çalışmamız ise çizgiyi takip eden robot araçlardır. Öğrencilerimiz arasında robot araba yarışması yaparak, gelecek yıl için planladığımız MYO’lar arası müsabakaya hazırlık oluşturacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.