Öğrenciler Matematik Dehası Prof. Dr. Ali NESİN’le buluştu

Eğitim 10.12.2019 - 14:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Öğrenciler Matematik Dehası Prof. Dr. Ali NESİN’le buluştu

BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ NESİN MATEMATİK KÖYÜ'NDE!
  Burdur Bahçeşehir Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, İzmir'in Şirince Köyü'ne bir kilometre uzaklıkta bulunan ve her seviyedeki öğrenciye matematik eğitimi verilen Nesin Vakfı'na ait Matematik Köyü'nü, Matematik Öğretmeni Damla ZEYBEK ve 6. sınıf mentor öğretmenleri eşliğinde ziyaret ettiler.   Öğrenciler, Nesin Matematik Köyü gezisiyle matematiğe farklı bakış açılarıyla bakmayı, hayatın içinde matematiği fark etmeyi ve formüllerin oluşumunu eğlenerek ve bol bol kafa yorarak öğrendiler. 2 gün boyunca öğrenciler hem matematik eğitimi aldılar hem de Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi'ni ziyaret etme fırsatını yakaladılar.   Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Müdürü Gurbet ÇETİN: “Nesin Matematik Köyü’nün kurucusu Prof. Dr. Ali NESİN, matematiğe yönelik toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlaması, matematiğin keşfi, eğitimi ve araştırılması için olağanüstü bir yer olan Nesin Matematik Köyü ile Uluslararası Matematik Birliği tarafından verilen Leelavati Ödülü'ne layık görüldü. Biz de böylesine önemli bir Matematik dehasının ülkemize kazandırdığı bir bilim yuvasına ziyarette bulunma imkânını öğrencilerimize sağladığımız için gururlu ve mutluyuz.” dedi.
BURDUR BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ NESİN MATEMATİK KÖYÜ'NDE!


 

Burdur Bahçeşehir Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, İzmir'in Şirince Köyü'ne bir kilometre uzaklıkta bulunan ve her seviyedeki öğrenciye matematik eğitimi verilen Nesin Vakfı'na ait Matematik Köyü'nü, Matematik Öğretmeni Damla ZEYBEK ve 6. sınıf mentor öğretmenleri eşliğinde ziyaret ettiler.

 

Öğrenciler, Nesin Matematik Köyü gezisiyle matematiğe farklı bakış açılarıyla bakmayı, hayatın içinde matematiği fark etmeyi ve formüllerin oluşumunu eğlenerek ve bol bol kafa yorarak öğrendiler. 2 gün boyunca öğrenciler hem matematik eğitimi aldılar hem de Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi'ni ziyaret etme fırsatını yakaladılar.

 

Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Müdürü Gurbet ÇETİN:

“Nesin Matematik Köyü’nün kurucusu Prof. Dr. Ali NESİN, matematiğe yönelik toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlaması, matematiğin keşfi, eğitimi ve araştırılması için olağanüstü bir yer olan Nesin Matematik Köyü ile Uluslararası Matematik Birliği tarafından verilen Leelavati Ödülü'ne layık görüldü. Biz de böylesine önemli bir Matematik dehasının ülkemize kazandırdığı bir bilim yuvasına ziyarette bulunma imkânını öğrencilerimize sağladığımız için gururlu ve mutluyuz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.