MAKÜ İLK YABANCI UYRUKLU YÜKSEK LİSANS MEZUNUNU VERDİ

Gündem 12.02.2021 - 10:38, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ İLK YABANCI UYRUKLU YÜKSEK LİSANS MEZUNUNU VERDİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ilk yabancı uyruklu yüksek lisans mezununu verdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ilk yabancı uyruklu yüksek lisans mezununu verdi.     Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık ve Biyomedikal Bilimler Anabilim Dalı öğrencilerinden Mahad Ahmed Mohamud, Doç. Dr. Mümin Polat’ın danışmanlığında hazırladığı ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) koordinatörlüğünce de desteklenen “Maraş Otundaki (Nicotiana rustica Linn) Başlıca Ağır Metallerin Tayini” başlıklı tezini başarıyla savunarak “Bilim Uzmanı” olmaya hak kazandı. Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Benadir Üniversitesi’ndeki lisans eğitiminin ardından MAKÜ’de yüksek lisans eğitimine başlayan Mohamud, başarıyla tamamladığı yüksek lisans eğitimi sonrası MAKÜ’de Bilim Uzmanı olmaya hak kazanan ilk yabancı uyruklu öğrenci oldu.     Tez savunma sınavındabaşarılı bulunan Mahad Ahmed Mohamud’ı Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tebrik ederek bu önemli günün anısına MAKÜ binişini kendisi giydirdi. Mezun öğrenci Mohamud da MAKÜ’nün kendisine sağladığı imkanlar nedeniyle Rektör Korkmaz’a ve bütün üniversite personeline teşekkürlerini iletti. Mohamud, Somali’de her zaman MAKÜ’nün iyi niyet elçisi olarak görev yapacağını belirtti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ilk yabancı uyruklu yüksek lisans mezununu verdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ilk yabancı uyruklu yüksek lisans mezununu verdi.

 

 

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık ve Biyomedikal Bilimler Anabilim Dalı öğrencilerinden Mahad Ahmed Mohamud, Doç. Dr. Mümin Polat’ın danışmanlığında hazırladığı ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) koordinatörlüğünce de desteklenen “Maraş Otundaki (Nicotiana rustica Linn) Başlıca Ağır Metallerin Tayini” başlıklı tezini başarıyla savunarak “Bilim Uzmanı” olmaya hak kazandı.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Benadir Üniversitesi’ndeki lisans eğitiminin ardından MAKÜ’de yüksek lisans eğitimine başlayan Mohamud, başarıyla tamamladığı yüksek lisans eğitimi sonrası MAKÜ’de Bilim Uzmanı olmaya hak kazanan ilk yabancı uyruklu öğrenci oldu.  

 

Tez savunma sınavındabaşarılı bulunan Mahad Ahmed Mohamud’ı Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz tebrik ederek bu önemli günün anısına MAKÜ binişini kendisi giydirdi.

Mezun öğrenci Mohamud da MAKÜ’nün kendisine sağladığı imkanlar nedeniyle Rektör Korkmaz’a ve bütün üniversite personeline teşekkürlerini iletti. Mohamud, Somali’de her zaman MAKÜ’nün iyi niyet elçisi olarak görev yapacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.