MAKÜ’DE SOSYAL MESAFELİ RESİTAL DÜZENLENDİ

Gündem 08.04.2021 - 10:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

MAKÜ’DE SOSYAL MESAFELİ RESİTAL DÜZENLENDİ

MAKÜ, Covid-19 salgını döneminde de gerekli tedbirleri alarak etkinliklerine devam ediyor.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde de gerekli tedbirleri alarak etkinliklerine devam ediyor.   Sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde gerçekleşen etkinliklerden biri de bağlama resitali oldu. MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Araş. Gör. Dr. Alper Börekçi tarafından bağlama resitali düzenlendi.   Avşar Han’da düzenlenen resitale Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zeki Nacakcı, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Esra Dalkıran, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.   Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküleri bağlama eşliğinde sunan Araş. Gör. Dr. Alper Börekçi'nin dinletisi sanatseverler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Anadolu ve Azerbaycan coğrafyasını içine alan farklı düzenlerden seçilmiş yerel halk ezgilerinden örneklerin sunulduğu resitalde fidayda-hüdayda düzeni, misket düzeni, abdal düzeni gibi bağlama icrasında düzenlerden de örneklere yer verildi.      
MAKÜ, Covid-19 salgını döneminde de gerekli tedbirleri alarak etkinliklerine devam ediyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde de gerekli tedbirleri alarak etkinliklerine devam ediyor.

 

Sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde gerçekleşen etkinliklerden biri de bağlama resitali oldu. MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Araş. Gör. Dr. Alper Börekçi tarafından bağlama resitali düzenlendi.

 

Avşar Han’da düzenlenen resitale Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Zeki Nacakcı, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Esra Dalkıran, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

 

Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküleri bağlama eşliğinde sunan Araş. Gör. Dr. Alper Börekçi'nin dinletisi sanatseverler tarafından büyük beğeni ile karşılandı.

Anadolu ve Azerbaycan coğrafyasını içine alan farklı düzenlerden seçilmiş yerel halk ezgilerinden örneklerin sunulduğu resitalde fidayda-hüdayda düzeni, misket düzeni, abdal düzeni gibi bağlama icrasında düzenlerden de örneklere yer verildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.