Korkuteli'nde kapalı yöntemle ameliyat edilen hasta, sağlığına kavuştu

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 18.03.2020 - 16:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Korkuteli'nde kapalı yöntemle ameliyat edilen hasta, sağlığına kavuştu

Korkuteli'nde kapalı yöntemle ameliyat edilen hasta, sağlığına kavuştu
Korkuteli Devlet Hastanesinde sol idrar borusundaki 3 santimetrelik taş nedeniyle böbreği çalışamaz hale gelen 55 yaşındaki hasta, kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu. Başhekim Op. Dr. Nihat Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ilk defa kapalı yöntemle böbrek ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi. Böbrek rahatsızlığıyla hastaneye başvuran hastanın sol idrar borusunda 3 santimetre boyutunda taş tespit edildiğini anlatan Ateş, taşın neden olduğu tıkanıklık nedeniyle böbreğin işlevini yerine getiremez hale geldiğini belirlediklerini kaydetti.  Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kısaarslan ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Avanaz'ın gerçekleştirdiği ameliyatla çalışamaz durumundaki böbreğin kapalı teknikle çıkarıldığını aktaran Ateş, kapalı yöntem sayesinde hastanın daha kısa sürede iyileştiğini belirtti.  Hastanın taburcu edildiğini aktaran Ateş, bu tür ameliyatları artık Korkuteli Devlet Hastanesinde de yapabildiklerini bildirdi.  Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kısaarslan da kapalı böbrek ameliyatlarının infeksiyon, taş, tıkanma, doğuştan gelişememe ve böbrek damar darlıklarına bağlı yüksek tansiyon gibi böbrek fonksiyonu kaybedilmiş hastalarda uygulandığını söyledi. Böbreğin vücuttan çıkarılmasının gerektiği durumlarda bu yöntemin çok dar alanda ve kısa süreli bir cerrahi işlem sağladığını ifade eden Kısaarslan, hastalarda daha az travmaya neden olduğunu kaydetti.  Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Avanaz da küçük ameliyat kesileri sayesinde hastaların daha kısa süre hastanede kaldığını, hızlı iyileştiklerini, ameliyat sonrası daha az ağrı htiklerini dile getirdi.  
Korkuteli'nde kapalı yöntemle ameliyat edilen hasta, sağlığına kavuştu

Korkuteli Devlet Hastanesinde sol idrar borusundaki 3 santimetrelik taş nedeniyle böbreği çalışamaz hale gelen 55 yaşındaki hasta, kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Başhekim Op. Dr. Nihat Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede ilk defa kapalı yöntemle böbrek ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Böbrek rahatsızlığıyla hastaneye başvuran hastanın sol idrar borusunda 3 santimetre boyutunda taş tespit edildiğini anlatan Ateş, taşın neden olduğu tıkanıklık nedeniyle böbreğin işlevini yerine getiremez hale geldiğini belirlediklerini kaydetti. 

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kısaarslan ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Avanaz'ın gerçekleştirdiği ameliyatla çalışamaz durumundaki böbreğin kapalı teknikle çıkarıldığını aktaran Ateş, kapalı yöntem sayesinde hastanın daha kısa sürede iyileştiğini belirtti. 

Hastanın taburcu edildiğini aktaran Ateş, bu tür ameliyatları artık Korkuteli Devlet Hastanesinde de yapabildiklerini bildirdi. 

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kısaarslan da kapalı böbrek ameliyatlarının infeksiyon, taş, tıkanma, doğuştan gelişememe ve böbrek damar darlıklarına bağlı yüksek tansiyon gibi böbrek fonksiyonu kaybedilmiş hastalarda uygulandığını söyledi.

Böbreğin vücuttan çıkarılmasının gerektiği durumlarda bu yöntemin çok dar alanda ve kısa süreli bir cerrahi işlem sağladığını ifade eden Kısaarslan, hastalarda daha az travmaya neden olduğunu kaydetti. 

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Avanaz da küçük ameliyat kesileri sayesinde hastaların daha kısa süre hastanede kaldığını, hızlı iyileştiklerini, ameliyat sonrası daha az ağrı htiklerini dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.