İHRACAT PERFORMANSIMIZ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Ekonomi 02.04.2021 - 09:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

İHRACAT PERFORMANSIMIZ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İHRACAT PERFORMANSIMIZ ARTMAYA DEVAM EDİYOR
İHRACAT PERFORMANSIMIZ ARTMAYA DEVAM EDİYOR MART AYI İHRACAT ARTIŞ ORANI: 152,6   Şubatta olduğu gibi mart ayı ihracatının da artış gösterdiğini belirten Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Mart ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre 152,6’lık artışla 21 milyon 881 bin 450 dolar” dedi.   Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Türkiye İhracatçılar Meclisince (TİM) yayımlanan “1-31 Mart 2021 İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performansı – İller Bazındaki Sektör Rakamları” hakkında açıklamada bulundu.     Başkan Yusuf Keyik: “Burdur’un 2020 yılı Mart ayı ihracatı toplam 8 milyon 661 bin 620 dolardı. Bu yılki ihracat performansımız 152,6’lık artışla 21 milyon 881 bin 450 dolara ulaştı” dedi.     FASILLAR İTİBARIYLA MART AYI İHRACAT RAKAMLARI   Burdur’un fasıllar itibarıyla ihracat rakamlarını aktaran Başkan Yusuf Keyik: “İlimizde mart ayı için en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör sırasıyla: Madencilik Ürünleri, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri ve Savunma- Havacılık Sanayidir.   Madencilik Ürünlerinde 10 milyon 519 bin 350 dolarlık ihracat,   Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünlerinde 5 milyon 788 bin 890 dolarlık ihracat,   Savunma ve Havacılık Sanayiinde 2 milyon 206 bin 200 dolarlık ihracat yapıldı” şeklinde konuştu.     TEŞEKKÜR   Başkan Yusuf Keyik yaptığı açıklamanın son bölümünde ihracatta emeği geçenlere teşekkür ederek; “Geçen yılın aynı ayına göre bu yıl daha iyi bir performans ortaya koyan tüm işletme sahipleri ve sanayicilerimiz başta olmak üzere ihracatımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
İHRACAT PERFORMANSIMIZ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İHRACAT PERFORMANSIMIZ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

MART AYI İHRACAT ARTIŞ ORANI: 152,6

 

Şubatta olduğu gibi mart ayı ihracatının da artış gösterdiğini belirten Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Mart ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre 152,6’lık artışla 21 milyon 881 bin 450 dolar” dedi.

 

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Türkiye İhracatçılar Meclisince (TİM) yayımlanan “1-31 Mart 2021 İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performansı – İller Bazındaki Sektör Rakamları” hakkında açıklamada bulundu.

 

 

Başkan Yusuf Keyik: “Burdur’un 2020 yılı Mart ayı ihracatı toplam 8 milyon 661 bin 620 dolardı. Bu yılki ihracat performansımız 152,6’lık artışla 21 milyon 881 bin 450 dolara ulaştı” dedi.

 

 

FASILLAR İTİBARIYLA MART AYI İHRACAT RAKAMLARI

 

Burdur’un fasıllar itibarıyla ihracat rakamlarını aktaran Başkan Yusuf Keyik: “İlimizde mart ayı için en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör sırasıyla: Madencilik Ürünleri, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri ve Savunma- Havacılık Sanayidir.

 

Madencilik Ürünlerinde 10 milyon 519 bin 350 dolarlık ihracat,

 

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünlerinde 5 milyon 788 bin 890 dolarlık ihracat,

 

Savunma ve Havacılık Sanayiinde 2 milyon 206 bin 200 dolarlık ihracat yapıldı” şeklinde konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR

 

Başkan Yusuf Keyik yaptığı açıklamanın son bölümünde ihracatta emeği geçenlere teşekkür ederek; “Geçen yılın aynı ayına göre bu yıl daha iyi bir performans ortaya koyan tüm işletme sahipleri ve sanayicilerimiz başta olmak üzere ihracatımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.