'Halkın yönetime katılımı sağlanmalı'

Siyaset 25.12.2019 - 15:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

'Halkın yönetime katılımı sağlanmalı'

‘Yerel Yönetimlerin Demokrasiye Katkıları’ konulu panele Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuşmacı olarak katıldı.
  Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimlerin Demokrasiye katkıları” başlıklı panel Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un yönettiği panelde, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de konuşmacı olarak katılarak ve deneyimlerini aktardılar. Sivil toplum örgütü yöneticilerinin, vatandaşların ve yanı sıra Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının de katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kent Konseyleri demokrasi ve katılımcılık açısından önemli” vurgusu yaptı.   “NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ HALKA DANIŞTIK”   Panelin yöneticisi Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, “Ama öncelikle ne yapılması gerektiğini insanlara danıştık. Kırsal alanı dolaştık. Köylere, yani mahallere giderek ‘halk toplantıları’ yaptık. Bu çok olumlu karşılandı. Vatandaşlarla mahalle toplantıları yapıp platformlar oluşturduk. İlçemizde de ‘kent konseyi’ örneğini kurmak istiyoruz.” Vurgusu yaptı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ise panelde yaptığı konuşmada ülkemizde demokrasiye mücadele sonucu değil de, cumhuriyetle birlikte yönetildiğini belirterek, “Demokrasi 40-50 yılda yerleşmiyor. Ama umutsuz olmamak gerekli. Mücadelemizi ‘tam demokrasiye’ geçinceye kadar sürdürmeliyiz. Demokrasi kurumsallaşmalıdır. Çocuklarımıza özgür bir ülke bırakmalıyız” dedi.    “KENT KONSEYLERİ YAYGINLAŞTIRILMALI.”   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise panelde demokrasinin önem ve biçimine yönelik konuşmasında, “Demokrasiye bir araç değil, bir yaşam biçimi olarak tanımlamak gerekiyor. Bunun için aileden başlamak gerekli. Zor bir dönem yaşıyoruz. KHK’larla ülkenin yönetildiği ve yeni bir sistemin geldiği bir süreci yaşamak zorunda kaldık. Türkiye demokrasi için ne kadar mücadele verdi, bunu tartışmak gerekli. Doğru bir kullanımla Kent Konseylerinin iyi bir yapı olacağını gördük. Bunların tüm Türkiye’ye yayılması gerekiyor. Ama vatandaşların işsizlik, geçim derdi gibi olduğu için demokrasi için nasıl katılımcı olabileceklerini düşünmüyorlar.” dedi.  
‘Yerel Yönetimlerin Demokrasiye Katkıları’ konulu panele Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz konuşmacı olarak katıldı.

 

Odunpazarı Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimlerin Demokrasiye katkıları” başlıklı panel Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un yönettiği panelde, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de konuşmacı olarak katılarak ve deneyimlerini aktardılar. Sivil toplum örgütü yöneticilerinin, vatandaşların ve yanı sıra Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının de katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kent Konseyleri demokrasi ve katılımcılık açısından önemli” vurgusu yaptı.

 

“NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ HALKA DANIŞTIK”

 

Panelin yöneticisi Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, “Ama öncelikle ne yapılması gerektiğini insanlara danıştık. Kırsal alanı dolaştık. Köylere, yani mahallere giderek ‘halk toplantıları’ yaptık. Bu çok olumlu karşılandı. Vatandaşlarla mahalle toplantıları yapıp platformlar oluşturduk. İlçemizde de ‘kent konseyi’ örneğini kurmak istiyoruz.” Vurgusu yaptı. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ise panelde yaptığı konuşmada ülkemizde demokrasiye mücadele sonucu değil de, cumhuriyetle birlikte yönetildiğini belirterek, “Demokrasi 40-50 yılda yerleşmiyor. Ama umutsuz olmamak gerekli. Mücadelemizi ‘tam demokrasiye’ geçinceye kadar sürdürmeliyiz. Demokrasi kurumsallaşmalıdır. Çocuklarımıza özgür bir ülke bırakmalıyız” dedi.

 

 “KENT KONSEYLERİ YAYGINLAŞTIRILMALI.”

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise panelde demokrasinin önem ve biçimine yönelik konuşmasında, “Demokrasiye bir araç değil, bir yaşam biçimi olarak tanımlamak gerekiyor. Bunun için aileden başlamak gerekli. Zor bir dönem yaşıyoruz. KHK’larla ülkenin yönetildiği ve yeni bir sistemin geldiği bir süreci yaşamak zorunda kaldık. Türkiye demokrasi için ne kadar mücadele verdi, bunu tartışmak gerekli. Doğru bir kullanımla Kent Konseylerinin iyi bir yapı olacağını gördük. Bunların tüm Türkiye’ye yayılması gerekiyor. Ama vatandaşların işsizlik, geçim derdi gibi olduğu için demokrasi için nasıl katılımcı olabileceklerini düşünmüyorlar.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.