HIDIRLIK KULESİ ÇEVRESİNDE ARKEOLOJİK KAZI

Kültür (AA) - Anadolu Ajansı | 16.09.2020 - 13:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

HIDIRLIK KULESİ ÇEVRESİNDE ARKEOLOJİK KAZI

Antalya'nın simgelerinden bir tanesi olarak bilinen Hıdırlık Kulesinin çevresinde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarına devam ediliyor...
Hıdırlık Kulesi'ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek amacıyla yapılan kazı çalışmalarında Belediyenin yapmış olduğu açıklamada Antalya Müze Müdürlüğün denetiminde yapıldığına dikkat çekildi. Belediyenin açıklamasında, şunlar kaydedildi: "Uzman arkeolog ve ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalarda kulenin kuzey ve güneyinde iki açmada üst dolgu temizliği ve temel araştırma kazısı yapılıyor. Güney açmada iki ayrı yapıya ait temel kalıntılarıyla karşılaşıldı. Bu yapıların dönem ve işleviyle ilgili çalışmalar, açmalardaki ilerlemelere göre belirlenecek. Kuzey açmada ise bir temel kalıntısı belirlendi. Uzmanlar bugüne kadar yürütülen çalışmalarda özgün bir taşınır buluntuya rastlamadı." Ayrıca tarihi kulenin restorasyon ve çevresinin yeniden düzenlenmesi projesine temel oluşturacak kazını çalışmaların, 1,5 milyon liraya mal olacağı belirtildi.
Antalya'nın simgelerinden bir tanesi olarak bilinen Hıdırlık Kulesinin çevresinde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarına devam ediliyor...

Hıdırlık Kulesi'ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek amacıyla yapılan kazı çalışmalarında Belediyenin yapmış olduğu açıklamada Antalya Müze Müdürlüğün denetiminde yapıldığına dikkat çekildi.

Belediyenin açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Uzman arkeolog ve ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalarda kulenin kuzey ve güneyinde iki açmada üst dolgu temizliği ve temel araştırma kazısı yapılıyor. Güney açmada iki ayrı yapıya ait temel kalıntılarıyla karşılaşıldı. Bu yapıların dönem ve işleviyle ilgili çalışmalar, açmalardaki ilerlemelere göre belirlenecek. Kuzey açmada ise bir temel kalıntısı belirlendi. Uzmanlar bugüne kadar yürütülen çalışmalarda özgün bir taşınır buluntuya rastlamadı."

Ayrıca tarihi kulenin restorasyon ve çevresinin yeniden düzenlenmesi projesine temel oluşturacak kazını çalışmaların, 1,5 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.