Göktürk-1 bugün fırlatılıyor: Canlı olarak izleyin

Teknoloji 05.12.2016 - 15:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Göktürk-1 bugün fırlatılıyor: Canlı olarak izleyin

TSK’ya hedef istihbaratı konusunda yüksek çözünürlükte uydu görüntüleri sağlayacak olan Göktürk-1 uydusunun fırlatılmasına çok az bir süre kaldı. Fırlatma anını canlı olarak buradan izleyebilirsiniz.
avunma Sanayii Müsteşarlığı’nın 2009 yılının Temmuz ayında imzaladığı anlaşma ile yapımına başlanan Göktürk-1 uydusunda nihayet sona gelindi. Telespazio (İtalya) ve Thales Alenia Space’in (Fransa) ortak çalışmasıyla Fransa’nın Cannes şehrinde tamamlanan uydu, Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezi’nde hazır olarak bekliyor. Bugün Türkiye saati ile 16:51'de uzaya gönderilecek Göktürk-1, fırlatmanın 57. dakikasında roketten ayrılacak ve 59. dakikada güneş panellerini açacak. İlk sinyalin fırlatmadan sonra 68. dakikada alınması beklenen uydu Dünya çevresindeki turunu 90 dakikada tamamlayacak.   Terörle mücadelenin yanı sıra birçok farklı konuda destek sağlayacak    Yılda 60 binden fazla yüksek çözünürlükte fotoğraf çekeceği ifade edilen Göktürk-1, yakaladığı görüntüleri Türkiye üzerinden her geçişinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer İstasyonu’ndaki yetkili birimlere gönderecek.   Terörle mücadelenin yanı sıra sınır uygulamaları, kadastro faaliyetleri, tarımsal rekoltenin tespiti, belediyecilik uygulamaları, çevre ve yapılaşmanın izlenmesi gibi konularda da görev alabileceği ifade edilen uydunun fırlatma anı buradaki Airanespace sayfasından canlı olarak izlenebilecek. Ülkemizde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'ye (TUSAŞ) bağlı Akıncı tesislerinde fırlatma için bir tören düzenlenecek. 
TSK’ya hedef istihbaratı konusunda yüksek çözünürlükte uydu görüntüleri sağlayacak olan Göktürk-1 uydusunun fırlatılmasına çok az bir süre kaldı. Fırlatma anını canlı olarak buradan izleyebilirsiniz.

avunma Sanayii Müsteşarlığı’nın 2009 yılının Temmuz ayında imzaladığı anlaşma ile yapımına başlanan Göktürk-1 uydusunda nihayet sona gelindi. Telespazio (İtalya) ve Thales Alenia Space’in (Fransa) ortak çalışmasıyla Fransa’nın Cannes şehrinde tamamlanan uydu, Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezi’nde hazır olarak bekliyor.

Bugün Türkiye saati ile 16:51'de uzaya gönderilecek Göktürk-1, fırlatmanın 57. dakikasında roketten ayrılacak ve 59. dakikada güneş panellerini açacak. İlk sinyalin fırlatmadan sonra 68. dakikada alınması beklenen uydu Dünya çevresindeki turunu 90 dakikada tamamlayacak.
 

Terörle mücadelenin yanı sıra birçok farklı konuda destek sağlayacak 

 
Yılda 60 binden fazla yüksek çözünürlükte fotoğraf çekeceği ifade edilen Göktürk-1, yakaladığı görüntüleri Türkiye üzerinden her geçişinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer İstasyonu’ndaki yetkili birimlere gönderecek.
 
Terörle mücadelenin yanı sıra sınır uygulamaları, kadastro faaliyetleri, tarımsal rekoltenin tespiti, belediyecilik uygulamaları, çevre ve yapılaşmanın izlenmesi gibi konularda da görev alabileceği ifade edilen uydunun fırlatma anı buradaki Airanespace sayfasından canlı olarak izlenebilecek. Ülkemizde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'ye (TUSAŞ) bağlı Akıncı tesislerinde fırlatma için bir tören düzenlenecek. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.