EBER GÖLÜ’NDEKİ SAZLIKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Teknoloji (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.06.2018 - 14:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

EBER GÖLÜ’NDEKİ SAZLIKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Oltan-Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretimi Tic. A.Ş. tarafından ikinci biyokütle enerji santrali Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde kuruluyor.
Yaklaşık 480 dönümlük bir alan üzerine kurulacak Eber Biyokütle Enerji Santrali 25 MW kurulu güce sahip olacak. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan, proje ile her yıl Eber gölündeki saz kamışları ve hasat sonrasında tarım arazisi üzerinde kalan tarımsal atıklar ile orman ürünleri toplanarak, mümkün olan en düşük emisyonlar ile yasal limitlerinin altında yakılıp, elektrik üretileceğini söyledi. Doğan; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemize yerli kaynaklardan elektrik üreterek katkı sağlanacaktır. Kırsal kesimdeki işsizliğe bir nebze olsun çözüm olacak, ekonomik gücü artıracak ve kırsaldan şehre göçün önüne geçilecektir" dedi. Ertuğrul Doğan'ın verdiği bilgiye göre, inşaatına başlanan enerji santrali, yaklaşık 35 milyon dolarlık harcama ile gelecek yıl tamamlanacak ve 2020 yılının başında üretime geçecek. Tesiste 100 kişi çalışacak.
Oltan-Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretimi Tic. A.Ş. tarafından ikinci biyokütle enerji santrali Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde kuruluyor.

Yaklaşık 480 dönümlük bir alan üzerine kurulacak Eber Biyokütle Enerji Santrali 25 MW kurulu güce sahip olacak. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan, proje ile her yıl Eber gölündeki saz kamışları ve hasat sonrasında tarım arazisi üzerinde kalan tarımsal atıklar ile orman ürünleri toplanarak, mümkün olan en düşük emisyonlar ile yasal limitlerinin altında yakılıp, elektrik üretileceğini söyledi. Doğan; “Enerjide dışa bağımlı olan ülkemize yerli kaynaklardan elektrik üreterek katkı sağlanacaktır. Kırsal kesimdeki işsizliğe bir nebze olsun çözüm olacak, ekonomik gücü artıracak ve kırsaldan şehre göçün önüne geçilecektir" dedi.

Ertuğrul Doğan'ın verdiği bilgiye göre, inşaatına başlanan enerji santrali, yaklaşık 35 milyon dolarlık harcama ile gelecek yıl tamamlanacak ve 2020 yılının başında üretime geçecek. Tesiste 100 kişi çalışacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.