DOWN SENDROMLULAR MANDALA YAPTI

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2016 - 15:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

DOWN SENDROMLULAR MANDALA YAPTI

DOWN SENDROMLULAR, ŞENOL HOCAYLA MANDALA YAPTI
EXPO 2016 Antalya kapsamında organize edilen 'Geleceği Renklendiriyoruz' isimli etkinlikte, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan, down sendromlu çocuklarla mandala yaptı. EXPO 2016 Antalya Ajansı, Down Sendromu Derneği ve Di&Sign Events’in organize ettiği 'Geleceği Renklendiriyoruz' isimli mandala etkinliğinde, eski profesyonel futbolcu, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan, yaşları 6 ile 8 arasında olan down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Bir otelin ev sahipliğinde, nefes egzersizi ve ısınma etkinliğiyle başlayan organizasyonda, ebeveynler de çocuklarını yalnız bırakmadı. "ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEYİ İNŞA EDECEK İNSANLAR" Çocukların bulunduğu bütün projelerde olmaya gayret ettiğini belirten Fidan, "Çocuklarımız gelecek anlamında ülkeyi inşa edecek insanlar. Buradakiler de down sendromlu olan kardeşlerimiz. İşimiz gereği gittiğimiz Avrupa'da down sendromlu çocukların devamlı sosyal hayatın içinde. Ama Türkiye'ye geldiğimizde sanki böyle bir sendrom yokmuş gibi, sanki hiç engelli kardeşimiz, vatandaşımız yokmuş gibi evlerde tutuluyor" dedi. "ÇOCUKLARIMIZI SOSYAL HAYATA KAZANDIRAMIYORUZ" Türkiye'de ailelerin down sendromlu çocuklarını sokağa çıkardığında yanlış tavırlar alabileceğinden korktuğunu söyleyen Fidan, "Çocuklarımızı sosyal hayata kazandıramıyoruz. EXPO 2016'nın da bu anlamda projeyle birlikte ortaya koyduğu faaliyet çok önemli. Çocuklarımız burada boyalarla, resimlerle beraber bir faaliyet göstererek, devamlı sokağa çıkması sağlanıp, sosyal hayatın içine çekiliyor" ifadesini kullandı. Yaklaşık 3 saat süren mandala seansında çizdikleri daireleri boyayan çocuklar, dans edip, eski profesyonel futbolcu, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan'la bol bol fotoğraf çektirip sohbet etti. Etkinliğin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, Şenol Fidan’a, engellilerin ipek kozasından şekillendirdiği Expo 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.
DOWN SENDROMLULAR, ŞENOL HOCAYLA MANDALA YAPTI

EXPO 2016 Antalya kapsamında organize edilen 'Geleceği Renklendiriyoruz' isimli etkinlikte, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan, down sendromlu çocuklarla mandala yaptı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı, Down Sendromu Derneği ve Di&Sign Events’in organize ettiği 'Geleceği Renklendiriyoruz' isimli mandala etkinliğinde, eski profesyonel futbolcu, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan, yaşları 6 ile 8 arasında olan down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Bir otelin ev sahipliğinde, nefes egzersizi ve ısınma etkinliğiyle başlayan organizasyonda, ebeveynler de çocuklarını yalnız bırakmadı.

"ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEYİ İNŞA EDECEK İNSANLAR"

Çocukların bulunduğu bütün projelerde olmaya gayret ettiğini belirten Fidan, "Çocuklarımız gelecek anlamında ülkeyi inşa edecek insanlar. Buradakiler de down sendromlu olan kardeşlerimiz. İşimiz gereği gittiğimiz Avrupa'da down sendromlu çocukların devamlı sosyal hayatın içinde. Ama Türkiye'ye geldiğimizde sanki böyle bir sendrom yokmuş gibi, sanki hiç engelli kardeşimiz, vatandaşımız yokmuş gibi evlerde tutuluyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI SOSYAL HAYATA KAZANDIRAMIYORUZ"

Türkiye'de ailelerin down sendromlu çocuklarını sokağa çıkardığında yanlış tavırlar alabileceğinden korktuğunu söyleyen Fidan, "Çocuklarımızı sosyal hayata kazandıramıyoruz. EXPO 2016'nın da bu anlamda projeyle birlikte ortaya koyduğu faaliyet çok önemli. Çocuklarımız burada boyalarla, resimlerle beraber bir faaliyet göstererek, devamlı sokağa çıkması sağlanıp, sosyal hayatın içine çekiliyor" ifadesini kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren mandala seansında çizdikleri daireleri boyayan çocuklar, dans edip, eski profesyonel futbolcu, antrenör ve teknik direktör Şenol Fidan'la bol bol fotoğraf çektirip sohbet etti. Etkinliğin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer, Şenol Fidan’a, engellilerin ipek kozasından şekillendirdiği Expo 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.