BURDUR’UN BUCAK İLÇESİNDE 1 BELDE 10 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 08.12.2020 - 08:59, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’UN BUCAK İLÇESİNDE 1 BELDE 10 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bir belde ve 10 köy karantinaya alındı...
Burdur'un Bucak ilçesinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bir belde ve 10 köy karantinaya alındı.    Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, son haftalarda ilçe genelinde Kovid-19 vaka ve temaslı sayısında ciddi artış olduğu tespit edildi.  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla temaslı kişilerin yaşadığı yerleşim yerlerinden Çobanpınar, İncirdere, Karapınar, Karaseki, Kargı, Kuyubaşı, Seydiköy, Susuz, Ürkütlü ve Çamlık köyü ile Kızılkaya beldesinde karantina uygulanmasına karar verdi.  Yerleşim yerlerinde güvenlik önlemi alan ekipler, söz konusu yerleşim yerlerini giriş ve çıkışa kapattı. Tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin ise izin sistemiyle aksatılmadan kontrollü şekilde sürdürülmesi kararlaştırıldı.  
Bir belde ve 10 köy karantinaya alındı...

Burdur'un Bucak ilçesinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bir belde ve 10 köy karantinaya alındı. 

 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, son haftalarda ilçe genelinde Kovid-19 vaka ve temaslı sayısında ciddi artış olduğu tespit edildi. 

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla temaslı kişilerin yaşadığı yerleşim yerlerinden Çobanpınar, İncirdere, Karapınar, Karaseki, Kargı, Kuyubaşı, Seydiköy, Susuz, Ürkütlü ve Çamlık köyü ile Kızılkaya beldesinde karantina uygulanmasına karar verdi. 

Yerleşim yerlerinde güvenlik önlemi alan ekipler, söz konusu yerleşim yerlerini giriş ve çıkışa kapattı.

Tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin ise izin sistemiyle aksatılmadan kontrollü şekilde sürdürülmesi kararlaştırıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.