BURDUR ÖĞRETMENEVİ DOSYASI MI AÇILIYOR?

Gündem 28.01.2021 - 15:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR ÖĞRETMENEVİ DOSYASI MI AÇILIYOR?

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, Burdur öğretmenevi bir devlet kurumudur ve asla bir güven sorunu olmamalıdır hatırlatması yaptıktan sonra sorularını sordu…
CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek basın açıklamasında bulundu.      Başkan Şimşek'in açıklaması şu şekilde; Değerli basın emekçileri Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımızdan Burdur Öğretmenevi için sorduğumuz soruların hemen ardından mesajlar, mailler telefonlar birbiri ardına gelmeye başladı.   Burdur Öğretmenevi her ne kadar iktisadi işletme teşebbüsü olsa da bir devlet kurumudur ve asla bir güven sorunu olmamalıdır. Yöneticileri yeri geldiğinde tüm sorulara şeffaf bir şekilde cevap verebilmelidir. İşten çıkarılan personelin hakkı olan yıllık izinleri ne olmuştur? Fazla mesaileri ne olmuştur?   Bu personellere mesaileri ödenmiş midir, yoksa gider pusulalarının tanzim edilip ödenmediği söylentileri doğru mudur? Şu an çalışan personelin SGK ları yatmakta mıdır, maaşları ödemekte midir? Öğretmenevi düğün salonu için düğün peşinatını ödeyen şahıslara düğün yemekleri iptal olunca geri ödenmesi gereken paralar neden ödenmemiştir? Siyasi partilerin yemekleri, kahvaltıları ve salon kiraları için bir gelir makbuzu kaydedilmiş midir?   Öğretmenevi bahçesinin ağaç budaması ve çevre temizliği için bütçelerinden para ödenmiş midir, ödendi ise ne kadar ödenmiştir ve fatura karşılığı mı, gider pusulası mı yoksa tediye ile mi ödenmiştir ve kime ödenmiştir?   Sorduğumuz bu sorulara Kurum Müdürü veya Milli Eğitim Müdürü neden cevap vermemektedir. Fısıltı gazetesi ile kulaktan kulağa yayılan bu soruların kurumun itibarını zedelemesine neden müsaade edilmektedir?   En kısa sürede Kurum Müdürü ve/veya Milli Eğitim Müdürü bu konularla ilgili bir araştırma yapıp hem bizleri hem de Burdur Kamuoyunu aydınlatılmalıdır...Konuyla ilgili olarak ilimizin en büyük mülki idare amiri Vali Ali Arslantaş'ın da yakından alaka göstereceğini ve bu soruların cevaplanması için gerekeni yapacağına inanıyoruz.  
CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, Burdur öğretmenevi bir devlet kurumudur ve asla bir güven sorunu olmamalıdır hatırlatması yaptıktan sonra sorularını sordu…

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek basın açıklamasında bulundu. 

 

 

Başkan Şimşek'in açıklaması şu şekilde;

Değerli basın emekçileri Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımızdan Burdur Öğretmenevi için sorduğumuz soruların hemen ardından mesajlar, mailler telefonlar birbiri ardına gelmeye başladı.

 

Burdur Öğretmenevi her ne kadar iktisadi işletme teşebbüsü olsa da bir devlet kurumudur ve asla bir güven sorunu olmamalıdır. Yöneticileri yeri geldiğinde tüm sorulara şeffaf bir şekilde cevap verebilmelidir. İşten çıkarılan personelin hakkı olan yıllık izinleri ne olmuştur? Fazla mesaileri ne olmuştur?

 

Bu personellere mesaileri ödenmiş midir, yoksa gider pusulalarının tanzim edilip ödenmediği söylentileri doğru mudur? Şu an çalışan personelin SGK ları yatmakta mıdır, maaşları ödemekte midir? Öğretmenevi düğün salonu için düğün peşinatını ödeyen şahıslara düğün yemekleri iptal olunca geri ödenmesi gereken paralar neden ödenmemiştir? Siyasi partilerin yemekleri, kahvaltıları ve salon kiraları için bir gelir makbuzu kaydedilmiş midir?

 

Öğretmenevi bahçesinin ağaç budaması ve çevre temizliği için bütçelerinden para ödenmiş midir, ödendi ise ne kadar ödenmiştir ve fatura karşılığı mı, gider pusulası mı yoksa tediye ile mi ödenmiştir ve kime ödenmiştir?

 

Sorduğumuz bu sorulara Kurum Müdürü veya Milli Eğitim Müdürü neden cevap vermemektedir. Fısıltı gazetesi ile kulaktan kulağa yayılan bu soruların kurumun itibarını zedelemesine neden müsaade edilmektedir?

 

En kısa sürede Kurum Müdürü ve/veya Milli Eğitim Müdürü bu konularla ilgili bir araştırma yapıp hem bizleri hem de Burdur Kamuoyunu aydınlatılmalıdır...Konuyla ilgili olarak ilimizin en büyük mülki idare amiri Vali Ali Arslantaş'ın da yakından alaka göstereceğini ve bu soruların cevaplanması için gerekeni yapacağına inanıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.