BURDUR GÖLHİSAR YUSUFCA GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Gündem 09.06.2021 - 16:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR GÖLHİSAR YUSUFCA GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

BURDUR GÖLHİSAR YUSUFCA GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
DSİ Burdur iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.   Burdur ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.     Burdur Gölhisar Yusuf’ça Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Burdur Gölhisar Yusuf’ça Gölet’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 1.310 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.   Gölet altı sıyırma kazıları, dolusavak kazıları, dipsavak imalatı ve enjeksiyon çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız,’ Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 45 metre ve su depolama kapasitesi 411.000 m3 olan Burdur Gölhisar Yusuf’ça Gölet’inin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile dekar başına 1.500 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 1.965.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini söyledi.    
BURDUR GÖLHİSAR YUSUFCA GÖLETİ’NDE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

DSİ Burdur iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

Burdur ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

 

 

Burdur Gölhisar Yusuf’ça Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Burdur Gölhisar Yusuf’ça Gölet’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 1.310 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

 

Gölet altı sıyırma kazıları, dolusavak kazıları, dipsavak imalatı ve enjeksiyon çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız,’ Gövde dolgu imalatı ve dolusavak imalatlarına devam edilecektir. Temelden yüksekliği 45 metre ve su depolama kapasitesi 411.000 m3 olan Burdur Gölhisar Yusuf’ça Gölet’inin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile dekar başına 1.500 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 1.965.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.