Burdur'da Emniyet Ekiplerinden Trafik Denetimi

Asayiş 02.02.2021 - 14:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur'da Emniyet Ekiplerinden Trafik Denetimi

T.C. BURDUR VALİLİĞİ Basın Bülteni 2021/14 Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürüt ..
Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen uygulamalara kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir. Bu kapsamda İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından 29/30/31 Ocak - 01 Şubat 2021 tarihleri arasında İlimiz genelinde Yük Taşıyan Araçlara yönelik denetimler yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 972 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş 1 araca/sürücüsüne 30/1-A maddesi Servis freni lastikleri dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park fren ve dönüş ışıkları noksan bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 16 araca/sürücüsüne 31/1-B maddesi Kamyon çekici ve otobüslerde takoğraf bulundurmamak kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak 4 araca/sürücüsüne 48/5 maddesi Hususi otomobili 050 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 020 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak 11 araca/sürücüsüne 34. maddesi Muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak 3 araca/sürücüsüne 49/3 maddesi Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanması ve bunlara taşıt kullandırılması 1 araca/sürücüsüne 51.maddesi Yönetmelikte belirtilen hız sınırını aşmak 1 araca/sürücüsüne 63. maddesi Araçlarda nicelik ve nitelikleri yönetmelikte belirtilen şartlara uygun ışık donanımı bulundurmamak 6 araca/sürücüsüne 65. maddesi Taşıma kapasitesinin üstünde yük ya da yolcu taşımak 1 araca/sürücüsüne 65/A maddesi Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda yılın zorunlu tutulan dönemlerinde kış lastiği kullanmamak 4 araca/sürücüsüne 91. maddesi Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak 52 araca/sürücüsüne ise Karayolları Trafik Kanununun diğer ilgili maddelerinden toplam 100 araca/sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmış 23 araç trafikten men edilmiştir.
T.C. BURDUR VALİLİĞİ Basın Bülteni 2021/14 Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürüt ..

Güvenlik güçlerimiz tarafından vatandaşlarımızın huzuru ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen uygulamalara kapsamlı bir şekilde devam edilmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından 29/30/31 Ocak - 01 Şubat 2021 tarihleri arasında İlimiz genelinde Yük Taşıyan Araçlara yönelik denetimler yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde 972 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş 1 araca/sürücüsüne 30/1-A maddesi Servis freni lastikleri dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park fren ve dönüş ışıkları noksan bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak 16 araca/sürücüsüne 31/1-B maddesi Kamyon çekici ve otobüslerde takoğraf bulundurmamak kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak 4 araca/sürücüsüne 48/5 maddesi Hususi otomobili 050 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 020 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak 11 araca/sürücüsüne 34. maddesi Muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak 3 araca/sürücüsüne 49/3 maddesi Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu taşıt sürücülerinin taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullanması ve bunlara taşıt kullandırılması 1 araca/sürücüsüne 51.maddesi Yönetmelikte belirtilen hız sınırını aşmak 1 araca/sürücüsüne 63. maddesi Araçlarda nicelik ve nitelikleri yönetmelikte belirtilen şartlara uygun ışık donanımı bulundurmamak 6 araca/sürücüsüne 65. maddesi Taşıma kapasitesinin üstünde yük ya da yolcu taşımak 1 araca/sürücüsüne 65/A maddesi Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda yılın zorunlu tutulan dönemlerinde kış lastiği kullanmamak 4 araca/sürücüsüne 91. maddesi Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak 52 araca/sürücüsüne ise Karayolları Trafik Kanununun diğer ilgili maddelerinden toplam 100 araca/sürücüsüne Trafik İdari Para Cezası uygulanmış 23 araç trafikten men edilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.