BURDUR'DA BİR GÜNDE 179 VAKA 7 HEKİMİN TESTİ POZİTİF

Gündem 05.11.2020 - 09:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR'DA BİR GÜNDE 179 VAKA 7 HEKİMİN TESTİ POZİTİF

Covid-19 salgını Burdur'da büyük artış gösteriyor...
Burdur'da 3 uzman doktor ve 4 toplum sağlığı merkezi aile hekiminin koronavirüs testi pozitif çıktı.   Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Burdur’da da devam ediyor. Burdur’da bir günde 179 adet koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Testi pozitif çıkanların arasında 3 uzman doktor ve 4 toplum sağlığı merkezi aile hekimi bulunuyor. Testi pozitif çıkan 7 hekim ve temaslılar karantina altına alındı.   HASTALARA YETİŞEMEYECEK DURUMA GELİNİYOR Burdur Aile Hekimleri Derneği Başkanı Osman Gencer pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek, Burdurluları maske mesafe ve hijyen konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Gencer, ‘’Covid hasta sayılarının yüksek olması filiasyon ekiplerinin artık nerede ise vaka ve temaslı hastalara yetişemeyecek duruma gelmesine sebep olmaktadır. Aile hekimleri ve diğer hekimlerin mesai sürelerinin esnek mesai (kısaltılmış mesai) dönüştürülmesi sağlık çalışanlarının virüs yükünü azaltarak enfekte olmalarının önüne geçecektir. Burdur halkını maske mesafe hijyen konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.’’ Dedi.
Covid-19 salgını Burdur'da büyük artış gösteriyor...

Burdur'da 3 uzman doktor ve 4 toplum sağlığı merkezi aile hekiminin koronavirüs testi pozitif çıktı.

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Burdur’da da devam ediyor. Burdur’da bir günde 179 adet koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Testi pozitif çıkanların arasında 3 uzman doktor ve 4 toplum sağlığı merkezi aile hekimi bulunuyor. Testi pozitif çıkan 7 hekim ve temaslılar karantina altına alındı.

 

HASTALARA YETİŞEMEYECEK DURUMA GELİNİYOR

Burdur Aile Hekimleri Derneği Başkanı Osman Gencer pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek, Burdurluları maske mesafe ve hijyen konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Gencer, ‘’Covid hasta sayılarının yüksek olması filiasyon ekiplerinin artık nerede ise vaka ve temaslı hastalara yetişemeyecek duruma gelmesine sebep olmaktadır.

Aile hekimleri ve diğer hekimlerin mesai sürelerinin esnek mesai (kısaltılmış mesai) dönüştürülmesi sağlık çalışanlarının virüs yükünü azaltarak enfekte olmalarının önüne geçecektir. Burdur halkını maske mesafe hijyen konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.’’ Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.