BURDUR’DA 2927 KİŞİ İŞKUR ARACILIĞIYLA İŞİNİ BULDU

Gündem 21.01.2021 - 13:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BURDUR’DA 2927 KİŞİ İŞKUR ARACILIĞIYLA İŞİNİ BULDU

BURDUR’DA 2927 KİŞİ İŞKUR ARACILIĞIYLA İŞİNİ BULDU
Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre AKALIN yaptığı açıklamada; “2020 yılında 2927işsizimizi iş ile buluşturduk” dedi.   İl Müdürü Akalın, “Kurum olarak işsizleri iş ile buluşturmanın yanında İş ve Meslek Danışmanlığı, İş Kulübü hizmetleri, İşsizlik Sigortası Ödeneği, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, Meslek Edindirme Kursları ve Çalışma İlişkileri Servisimiz ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Engelli istihdamının artırılmasına yönelik olarak, elli ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde, 2020 yılında toplam 69engelli vatandaşımız istihdam edilmiştir. Covid-19 Pandemisine rağmen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında özel sektör işyerlerine 335 adet kurs ve toplamda 856 kişilik personel desteği sağladık.” dedi. Açıklamasına devam eden İl Müdürü AKALIN, sözlerine şöyle devam etti: Aktif İş Gücü Yetiştirme Kursları kapsamında 8 adet kurs ve toplamda 170 kişi katılım sağlamış olup sertifika ve belge sahibi olmuştur. Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında sözleşmesi imzalanıp 2023 yılına kadar devam eden 6 adet proje vardır. Bunların 2’si Engeli, 4’ü Eski Hükümlü vatandaşımız olmak üzere, Toplam: 109 küçükbaş ve 6 büyükbaş hayvan desteği sağlanmıştır. Bu yıl düzenlediğimiz 9 adet Toplum Yararına Programı (TYP) ile 807 kişinin istihdama katkısı sağlanmıştır.                                                                                                                    Çalışma İlişkileri Servisimiz ile İşçi ve İşveren arasındaki uyuşmazlık konularını incelemekte ve gerekli yönlendirmeleri yapmaktayız. 2020 yılında ALO 170 ve CİMER şikâyet ve istek hattı üzerinden gelen toplam 989 adet şikâyet ve istek dilekçesi incelenerek gerekli işlemler yapılmıştır.   Sosyal Koruma Kalkanı Kapsamında; İşsizlik Sigortası Ödeneği (İÖ) kapsamında 2480 vatandaşımıza en az 6 ay süreyle çalışmadıkları süre için İşsizlik Ödeneği bağlanarak Toplam: 10.906.032 TL. İşsizlik Ödeneği ödemesi yapılmıştır. Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) kapsamında 4154 vatandaşımıza Toplam: 23,810,178 TL. Kısa Çalışma Ödeneği ödemesi yapılmıştır. Nakdi Ücret Desteği (NÜD) kapsamında 4017 vatandaşımıza Toplam: 11.467.164 TL. Nakdi Ücret Desteği sağlanmıştır. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında, İŞKUR tarafından 10.651 vatandaşımıza Toplam: 46.183.374 TL. destek sağlanmıştır. İŞKUR’un, işveren ile iş arayan arasındaki güçlü bir bağ olduğunu ve köprü görevini üstlendiklerini belirten İl Müdürü AKALIN, iş kapısı olarak iş gücü piyasasında aktif rol oynamaya devam edeceklerini vurguladı. İl Müdürü AKALIN, “Çalışma arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmalarıyla, Kurumumuza yönelik beklentilerin tamamını karşılayarak, temel hedefimiz olan istihdama önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.  
BURDUR’DA 2927 KİŞİ İŞKUR ARACILIĞIYLA İŞİNİ BULDU

Burdur Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yunus Emre AKALIN yaptığı açıklamada; “2020 yılında 2927işsizimizi iş ile buluşturduk” dedi.

 

İl Müdürü Akalın, “Kurum olarak işsizleri iş ile buluşturmanın yanında İş ve Meslek Danışmanlığı, İş Kulübü hizmetleri, İşsizlik Sigortası Ödeneği, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, Meslek Edindirme Kursları ve Çalışma İlişkileri Servisimiz ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Engelli istihdamının artırılmasına yönelik olarak, elli ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde, 2020 yılında toplam 69engelli vatandaşımız istihdam edilmiştir. Covid-19 Pandemisine rağmen İşbaşı Eğitim Programı kapsamında özel sektör işyerlerine 335 adet kurs ve toplamda 856 kişilik personel desteği sağladık.” dedi.


Açıklamasına devam eden İl Müdürü AKALIN, sözlerine şöyle devam etti:

Aktif İş Gücü Yetiştirme Kursları kapsamında 8 adet kurs ve toplamda 170 kişi katılım sağlamış olup sertifika ve belge sahibi olmuştur.

Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında sözleşmesi imzalanıp 2023 yılına kadar devam eden 6 adet proje vardır. Bunların 2’si Engeli, 4’ü Eski Hükümlü vatandaşımız olmak üzere, Toplam: 109 küçükbaş ve 6 büyükbaş hayvan desteği sağlanmıştır.

Bu yıl düzenlediğimiz 9 adet Toplum Yararına Programı (TYP) ile 807 kişinin istihdama katkısı sağlanmıştır.                                                                                                                   

Çalışma İlişkileri Servisimiz ile İşçi ve İşveren arasındaki uyuşmazlık konularını incelemekte ve gerekli yönlendirmeleri yapmaktayız. 2020 yılında ALO 170 ve CİMER şikâyet ve istek hattı üzerinden gelen toplam 989 adet şikâyet ve istek dilekçesi incelenerek gerekli işlemler yapılmıştır.

 

Sosyal Koruma Kalkanı Kapsamında;

İşsizlik Sigortası Ödeneği (İÖ) kapsamında 2480 vatandaşımıza en az 6 ay süreyle çalışmadıkları süre için İşsizlik Ödeneği bağlanarak Toplam: 10.906.032 TL. İşsizlik Ödeneği ödemesi yapılmıştır.

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) kapsamında 4154 vatandaşımıza Toplam: 23,810,178 TL. Kısa Çalışma Ödeneği ödemesi yapılmıştır.

Nakdi Ücret Desteği (NÜD) kapsamında 4017 vatandaşımıza Toplam: 11.467.164 TL. Nakdi Ücret Desteği sağlanmıştır.

Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında, İŞKUR tarafından 10.651 vatandaşımıza Toplam: 46.183.374 TL. destek sağlanmıştır.

İŞKUR’un, işveren ile iş arayan arasındaki güçlü bir bağ olduğunu ve köprü görevini üstlendiklerini belirten İl Müdürü AKALIN, iş kapısı olarak iş gücü piyasasında aktif rol oynamaya devam edeceklerini vurguladı. İl Müdürü AKALIN, “Çalışma arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmalarıyla, Kurumumuza yönelik beklentilerin tamamını karşılayarak, temel hedefimiz olan istihdama önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.