Burdur Belediyesinin ücretsiz kültür turları başladı

Turizm 20.05.2019 - 12:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Burdur Belediyesinin ücretsiz kültür turları başladı

Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği ve yerel seçimler öncesinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in özellikle kadınlara Kültür Turları kapsamında verdiği sözlerin ilki Konya gezisiyle başladı.
              Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği ve yerel seçimler öncesinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in özellikle kadınlara Kültür Turları kapsamında verdiği sözlerin ilki Konya gezisiyle başladı.    Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yürüttüğü çalışmalar kapsamında ihtiyaç önceliklerinin yanı sıra, sosyal belediyecilik anlayışıyla da hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği kadınlara özel Kültür Turlarının ilki 17 Mayıs 2019 Cuma günü Konya'ya düzenlendi.   Konya tarihi şehri turunda Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi günümüzde ise “ Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm dünyaya nam salmış olan Hz. Mevlana Türbesi, cami ve semahane, derviş hücreleri, Hasan Paşa türbeleri ziyaretinin ardından, Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaretlerinin ardından, botanik güzelliği ve bir günlük ömrü olan kelebeklerden oluşan vadi gezisinden sonra, Hz. Mevlana ve Mevleviler arasında önemli bir yeri olan Ataşbaz-ı Veli’nin türbesi ziyaret edildi. Konya gezisinden bir hayli mutlu dönen Burdurlu kadınların ardında, 18 Mayıs’ta  ise 2 otobüs Çanakkale gezisi için yola çıktı.  19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Çanakkale gezisinde ise Gelibolu Yarımadası’nın en çok ziyaret edilen ana ziyaret noktası olan Abide, Eski hisarlık Burnu üzerinde yer alan Çanakkale Şehitlik Abidesi ziyaret edildi. Kültür Turları kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi için isimlerini kaydettiren kadınların kura çekilişi ise Burdur Noteri tarafından katılımcı kadınların huzurunda gerçekleştirildi. Kültür Turlarında kadınlara profesyonel rehberler öncülük etti. Tarihi ve kültürel yerleri ziyaret eden Burdurlu kadınlar, düzenlenen gezilerden bir hayli memnun döndüler.               Kültür Turlarına katılan kadınlar "Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz'den Allah razı olsun. Sayesinde görmediğimiz yerleri göreceğiz, hem küçük de olsa bir tatil yapmış olacağız. Biz çok mutluyuz. Bir dahaki turda Konya'ya gitmek istiyoruz, orası için kayıt yaptıracağız" ifadelerini kullandılar.  
Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği ve yerel seçimler öncesinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in özellikle kadınlara Kültür Turları kapsamında verdiği sözlerin ilki Konya gezisiyle başladı.

 

            Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği ve yerel seçimler öncesinde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in özellikle kadınlara Kültür Turları kapsamında verdiği sözlerin ilki Konya gezisiyle başladı. 

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yürüttüğü çalışmalar kapsamında ihtiyaç önceliklerinin yanı sıra, sosyal belediyecilik anlayışıyla da hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Burdur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği kadınlara özel Kültür Turlarının ilki 17 Mayıs 2019 Cuma günü Konya'ya düzenlendi.

 

Konya tarihi şehri turunda Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi günümüzde ise “ Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm dünyaya nam salmış olan Hz. Mevlana Türbesi, cami ve semahane, derviş hücreleri, Hasan Paşa türbeleri ziyaretinin ardından, Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaretlerinin ardından, botanik güzelliği ve bir günlük ömrü olan kelebeklerden oluşan vadi gezisinden sonra, Hz. Mevlana ve Mevleviler arasında önemli bir yeri olan Ataşbaz-ı Veli’nin türbesi ziyaret edildi. Konya gezisinden bir hayli mutlu dönen Burdurlu kadınların ardında, 18 Mayıs’ta  ise 2 otobüs Çanakkale gezisi için yola çıktı.  19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Çanakkale gezisinde ise Gelibolu Yarımadası’nın en çok ziyaret edilen ana ziyaret noktası olan Abide, Eski hisarlık Burnu üzerinde yer alan Çanakkale Şehitlik Abidesi ziyaret edildi. Kültür Turları kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi için isimlerini kaydettiren kadınların kura çekilişi ise Burdur Noteri tarafından katılımcı kadınların huzurunda gerçekleştirildi.

Kültür Turlarında kadınlara profesyonel rehberler öncülük etti. Tarihi ve kültürel yerleri ziyaret eden Burdurlu kadınlar, düzenlenen gezilerden bir hayli memnun döndüler.

 

            Kültür Turlarına katılan kadınlar "Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz'den Allah razı olsun. Sayesinde görmediğimiz yerleri göreceğiz, hem küçük de olsa bir tatil yapmış olacağız. Biz çok mutluyuz. Bir dahaki turda Konya'ya gitmek istiyoruz, orası için kayıt yaptıracağız" ifadelerini kullandılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.