BURDUR’A SÜPERİLETKENLİK DERSİ

Bilim 08.03.2016 - 12:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BURDUR’A SÜPERİLETKENLİK DERSİ

Burdur’lu Prof. Dr. Ali Gencer MAKÜ’nün aracılığıyla süper iletkenlik konferansı düzenledi.
İstiklal Yerleşkesinde konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ali Gencer Elektrik enerjisi, bor, uluslararası merkezler, AR – GE çalışmaları CERN ve Türkiye’nin 2023 te süper iletkenlik vizyonu hakkında sunum yaparak süper hızlı trenin çalışma prensibini anlattı. Prof Dr. Gencer Akdeniz bölgesinde süper hızlı trenin 2023 vizyonunda yer aldığını ve dünyadaki gelişen teknolojiye Türkiye’nin ayak uydurması gerektiğini ifade etti. Toplantıyı MAKÜ Farabi koordinatörlüğü düzenlerken katılımcılar arasında Farabi Koordinatörü Ülkü Bayhan, Burdur Doğaltaş Derneği Başkanı Nasuh Ekinci ve akademisyenler ile lise öğrencileri katıldı 
Burdur’lu Prof. Dr. Ali Gencer MAKÜ’nün aracılığıyla süper iletkenlik konferansı düzenledi.

İstiklal Yerleşkesinde konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ali Gencer Elektrik enerjisi, bor, uluslararası merkezler, AR – GE çalışmaları CERN ve Türkiye’nin 2023 te süper iletkenlik vizyonu hakkında sunum yaparak süper hızlı trenin çalışma prensibini anlattı. Prof Dr. Gencer Akdeniz bölgesinde süper hızlı trenin 2023 vizyonunda yer aldığını ve dünyadaki gelişen teknolojiye Türkiye’nin ayak uydurması gerektiğini ifade etti.

Toplantıyı MAKÜ Farabi koordinatörlüğü düzenlerken katılımcılar arasında Farabi Koordinatörü Ülkü Bayhan, Burdur Doğaltaş Derneği Başkanı Nasuh Ekinci ve akademisyenler ile lise öğrencileri katıldı 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.